در حال حاضر که اکثر خودروها به باتری لیتیوم یون مجهز شدهاند ماشینی توسط یک شرکت آلمانی با نیروی محرکه انقلابی توسعه یافته است که براساس یک باتری نوآورانه NanoFLOWCELL و سوخت آب نمک قادر به حرکت است.
QUANT e-Sporthlimousine یک خودروی اسپرت الکتریکی با دو درب پروانهای است؛ گنجایش چهار سرنشین دارد؛ بدنه آن از فیبر کربن طراحی شده؛ فراتر از زیبایی شناسی سیستم نیروی محرکه آن متفاوت است زیرا توسط آب نمک نیروی برق تولید میکند و خودرو قادر به حرکت است؛ دارای دو مخزن الکترونیکی است.
توسط غشایی که از بارهای الکتریکی میگذرد موجب واکنش الکتریکی میشود و برق تولید میشود؛ برخلاف سیستمهای معمولی انرژی را ذخیره میکند؛ دارای یک ایستگاه شارژ است و به سادگی از طریق پمپ سوختگیری میکند.
نمونه اولیه آن تا 600 کیلومتر قدرت دارد و بالاترین سرعت آن 380 کیلومتر در ساعت است.
در حال حاضر قیمت آن توسط کارخانه اعلام نشده است.
تاریخ : شنبه 93/6/8 | 12:52 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
کارشناسان به تازگی تراشههای منحصر به فردی ساختهاند که میتواند شبیه سازی اعضای بدن را نماید و در آینده نزدیک جایگزین حیوانات آزمایشگاهی شود.
گفتنی است، شکل تمامی اعضای بدن به صورت مدارهایی بر روی تراشه تقلید شده و حتی سلولها و رگهای خونی نیز به این ترتیب شبیه سازی شدهاند.
بررسیها نشان می دهند، این روش آزمایشی میتواند بسیار کارآمدتر از حیوانات آزمایشگاهی باعث کسب نتایج دقیق گردد.
این شیوه منحصر بفرد میتواند برای تست لوازم آرایشی، داروهای جدید و مواد شیمیایی به کار رود.
تاریخ : شنبه 93/6/8 | 12:40 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
OM/One نوعی بلندگوی شناور با طراحی جدید است که علاوه بر طراحی مینیمالیستی به صورت معلق، صدای آن در سراسر اتاق پخش میشود.
این بلندگو شبیه به یک توپ ساخته شده است که روی یک حوضچه مغناطیسی قرار گرفته است و این حوضچه موجب شناور بودن آن میشود؛ این بلندگو قادر است از طریق بلوتوث 4.0 به گوشیهای هوشمند یا تبلت متصل شود.
کاربر میتواند از راه دور تا فاصله 10 متر این دستگاه را کنترل کند؛ OM/One مجهز به میکروفونی یکپارچه است؛ مانند یک سخنران عمل میکند و میتواند به تماسها بدون اتصال به کابل پاسخگو باشد.
تا 15 ساعت شارژ دارد و توسط یک کابل USB قابل شارژ است و در رنگهای سیاه و سفید ارائه شده است.
تاریخ : شنبه 93/6/8 | 12:38 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
شرکت جیامزی انرژی با حمایت مالی یک و نیم میلیون دلاری از سوی دولت آمریکا به دنبال ساخت مبدل ترموالکتریکی برای خودروهای نظامی است.
این شرکت اخیراً مبدل 200 واتی را با استفاده از فناوری نانو تولید کرده که با تبدیل گرمای موتور به الکتریسیته، میتواند مصرف سوخت را کاهش دهد.
جیامزی انرژی (GMZ Energy) یکی از شرکتهای پیشرو در حوزه ساخت مولد ترموالکتریک با دمای بالا مبتنی بر فناوری نانو است. این شرکت اخیراً اعلام کرده است که موفق به ساخت مولدی شده که قادر به گیراندازی گرمای تولید شده در خودروها شدهاست. مولد جدید این شرکت قادر به تولید 200 وات انرژی است. شرکت جیامزی انرژی این دستگاه را در قالب برنامه تحقیقاتی دولتی موسوم به TARDEC TEG که توسط مرکز تحقیقات خودروی ارتش آمریکا حمایت شده تولید کرده است.
هدف از این برنامه، ساخت مبدل انرژی است که بتواند گرمای هدر رفته را به انرژی الکتریکی تبدیل کند تا به وسیلهی آن، کارایی سوخت مصرفی افزایش یابد. همچنین این پروژه قصد دارد تا گرمای تولید شده توسط موتور را کاهش داده و صدای موتور را نیز به حداقل برساند. در کنار این، مقدار خروجی اگزوز نیز کاهش مییابد. در این مبدل از هیچ قطعه مکانیکی استفاده نشده است؛ بنابراین، این مبدل بدون ایجاد صدا برای مصارف نظامی ایدهآل است. همچنین عملکرد مکانیکی آن قابل اعتمادتر میشود. از آنجایی که هزینه مصرف سوخت برای خودروهای نظامی بالاست، دولت آمریکا از پروژههایی که موجب کاهش این مصرف شوند استقبال میکند.
چرلی دیوگوید مدیر عامل شرکت جیامزی انرژی میگوید: «ما از این که موفق به ساخت این مبدل 200 واتی شدیم بسیار خوشحالیم. این پروژه یک گام بزرگ به سوی بهبود مصرف سوخت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در خودروهای نظامی و غیرنظامی در دنیا است.
این شرکت با دریافت حمایت مالی 1.5 میلیون دلاری درصدد ساخت مبدل 1000 واتی است که این مبدل 200 واتی نیز بخشی از این پروژه بزرگ محسوب میشود. با ترکیب چند مبدل 200 واتی میتوان یک قطعه 1000 واتی تولید و روی موتورهای دیزل نصب کرد. با این کار انرژی حرارتی تولید شده توسط موتور به انرژی قابل استفاده در خودرو تبدیل میشود.
تاریخ : شنبه 93/6/8 | 12:3 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
مجموعه مولد ضربه 1800kV/180kJ برای اولین بار در خاورمیانه توسط محققان کشورمان طراحی و ساخته شد.
تجهیزات متصل به شبکه برق در تمام سطوح ولتاژی از فشار ضعیف تا فشار قوی در معرض برخورد ولتاژ گذاری ناشی از تخلیه بار الکتریکی ابرهای باردار یا صاعقه و کلیدزنی (قطع و وصل برق) هستند که باید آن را تحمل کنند و یا از آنها حفاظت شود.
به همین منظور مجموعه تست فشارقوی الکتریکی ضربه، توانایی تولید و اندازهگیری ولتاژ ضربه 1800 کیلوولت با انرژی 180 کیلوژول قابل ارتقا به 2400 کیلوولت و انرژی 240 کیلوژول با شکل موجهای ضربه صاعقه 1.2 به 50 میکرو ثانیه و ولتاژ ضربه سوییچینگ 250 به 2500 میکروثانیه جهت انجام تستهای کنترل کیفی مطابق با استانداردهای بینالمللی برای اولین بار در خاورمیانه توسط جهادگران مرکز مهندسی فشارقوی جهاد دانشگاهی علم و صنعت طراحی و ساخته شده است.
این پروژه به سفارش پژوهشگاه نیرو در مدت 12 ماه طراحی و ساخته شده و در آزمایشگاه آن شرکت نصب و راهاندازی شده است.
مجموعه مولد ضربه متشکل از پنج بخش مدار شارژ، مدار مولد ضربه، مقسم اندازهگیر، مانیتورینگ شکل موج ضربه و کنترل اتوماتیک است و توانایی انجام تستهای کنترل کیفی عایقی تجهیزات و ادوات تولید، توزیع و انتقال شبکه برق کشور در تمامی سطوح ولتاژ که بالاترین سطح ولتاژ نامی در حال حاضر در کشور400 کیلوولت است را داشته و قابلیت انجام تست در داخل آزمایشگاه و در محل استقرار تجهیزات در سایت را دارد.
با ساخت مجموعه فوق علاوه بر بومی سازی و بدست آوردن تکنولوژی در شرایط تحریم و جلوگیری از خروج ارز، کشور ایران جزء معدود کشورهای سازنده مجموعههای میلیون ولتی قرار گرفته است.
تاریخ : شنبه 93/6/8 | 11:58 صبح | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
سلام ب دانشجویان فعال رشته ای برق
از دوستان خوب خودم میخوام کسانی ک با برگزاری مسابقات روبات مسیر یاب در دانشگاه
خودمون در گروه های 3 الی 4 نفره موافق هستند و خواهان تشکیل مسابقه و گروه هستند
خود را زیر این پست معرفی کنید
لازم ک باید بگم بهترین زمان برگزاری مسابقات اواخر مهر ماه و اوایل ابان ماه هستش
و در نظر دارم جایزه هم برای حس رقابتئ بیشتر در کنار رفاقت باش
با تشکر از شما دوستان
تاریخ : چهارشنبه 93/5/15 | 1:28 صبح | نویسنده : مدیرسایت | نظرات ()
با سلام خدمت دانشجویان وبازدیدکنندگان عزیز با توجه به گذشت تلاش و فعالیت یک ساله وبلاگ انجمن علمی در راستای خدمات رسانی بهتر و همچنین تمدید ادرس وبلاگ انجمن علمی برق تصمیم به تغییر ادرس وبلاگ از ipbargh.ir به iupbargh.ir تغییر یافت. امیدواریم بتوانیم در ادامه سال اطلاعات مفیدی در اختیار شما دانشجویان وکاربران عزیز قراردهیم.
تاریخ : یکشنبه 93/5/5 | 7:54 عصر | نویسنده : مدیرسایت | نظرات ()
سلام ب دانشجویان رشته ای برق
امیدوارم حالتون خوب بوده باش.
حتما تا بحال شما خواستید ک حتی یک مدار ساده برای خودتون طراحی کنید
و بعد از طراحی مدار در فضا های مجازی شما برای پیاده کردن مدار نیاز ب pcbمدار مورد نظر دارید
شاید خیلی از دوستان وقتی ب این مرحله میرسند دست از کار میکشنند و میگند دیگه نمیشه,کار ما نیست
اما من اموزش ساخت pcb را در قالب pdf به شما دوستان عزیز ارائه میدم
http://uplod.ir/spvpm24j29xm/آموزش_ساخت_فیبر_مدار_چاپی.pdf.htm
تاریخ : دوشنبه 93/4/23 | 3:54 صبح | نویسنده : مدیرسایت | نظرات ()
چارت درسی و منابع درسی رشته های مهندسی در مقطع کارشناسی پیام نوردچار تغییراتی اعم از تغییرمنابع تغییر پیش نیازها تغییر تعداد واحد و...شده است برای کسب اطلاعات بیشتر به ادرس زیر مراجعه کنید
http://pnu.ac.ir/portal/Home/Default.aspx?CategoryID=283e6ada-5783-4a09-9f03-69f6df18a810
تاریخ : یکشنبه 93/4/22 | 4:11 عصر | نویسنده : مدیرسایت | نظرات ()
سلام به دانشجویان رشته ای مهندسی برق
امیدوارم نماز و روزهاتون توی این روزهای گرم تابستون قبول باش
و ضمن در امتحاناتتون موفق بوده باشید.
در اینجا چند pdf اموزشی برای شناخت بیشتر قطعات الکترونیکی ارائه میدم
برای شناخت بیشتر درمورد مقاومت ها
http://uplod.ir/ojx8lcmekjxu/Electronic_Resistor_(001).pdf.htm
برای شناخت بیشتر در مورد سلف ها
http://uplod.ir/4i7drius7t5r/Electronic_Self-Inductor_(002).pdf.htm
برای شناخت بیشتر درمورد خازن ها
http://uplod.ir/awmr477c14ti/Electronic_Capacitor_(003).pdf.htm
برای شناخت بیشتر در مورد دیودها
http://uplod.ir/i8h63yy73z2k/Electronic_Diode_(004).pdf.htm
برای شناخت بیشتر در مورد دیود زنرها
http://uplod.ir/997lynfmjxkl/Electronic_Diode-Zener_(005).pdf.htm
برای شناخت بیشتر در مورد ترانسیستورها
http://uplod.ir/rdl5knrn29bl/Electronic_Tranisitor-BJT_(007).pdf.htm
امیدواارم اطلاعات بالا برای شما دانشجویان عزیز مفید بوده باش
و اگر مطلبی نیاز دارید بگید تا براتون فراهم کنیم
با تشکر از شما
چگونه سر ز خجالت بر اورم بر دوست ک خدمتی بسزا بر نیامد از دستم
تاریخ : شنبه 93/4/21 | 2:6 صبح | نویسنده : مدیرسایت | نظرات ()