سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

 

تیمی از مهندسان دانشگاه کالیفرنیا، سامانه سه‌بعدی چاپ‌شده‌ای را ابداع کرده‌اند که دوربین‌های گوشی‌های هوشمند را قادر می‌سازد از ذراتی به کوچکی 90 نانومتر تصویربرداری کنند.

 

 این نخستین سیستم تصویربرداری تلفن‌ همراه‌محور است که می‌تواند نانوذرات منفرد و ویروس‌ها را شناسایی کند.

 

تصویربرداری از اشیای کوچک‌تر از طول موج نور (زیرطول‌موج‌ها) نوعی چالش به شمار می‌آید زیرا مقایسه و قدرت سیگنال آن‌ها بسیار پایین است.

 

تیم علمی به رهبری آیدوگان اوزکان در دانشگاه کالیفرنیا موفق شد سامانه میکروسکوپی چاپ‌شده سه‌بعدی را بسازد که این عمل را صورت می‌دهد.

 

این ابزار از دیود لیزری برای شفاف‌سازی نمونه‌های سیتومگالوویروس انسانی در زاویه شیب‌دار حدود 75 درجه استفاده می‌کند.

 

این امر مانع از آن می‌شود که لنز بخش اعظم نور منتشرشده را گیر بیندازد و همچنین این موضوع نسبت سیگنال به نویز یک مجموعه را افزایش می‌دهد.

 

دانشمندان توانستند از این ابزار برای شناسایی ذرات نوری سیتومگالوویروس انسانی استفاده کنند. این ذره ویروس رایجی است که می‌تواند موجب بروز عفونت‌های بدو تولد شود و اندازه آن 150 تا 300 نانومتر گزارش شده است.

 

در آزمایش‌های دیگر نانوذراتی به کوچکی 90 نانومتر شناسایی شدند. این نتایج سپس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی اسکن‌کننده تایید شدند.

 

تیم سازنده این ابزار همچنین سیستم‌های گوشی‌هوشمند‌محوری را برای شناسایی آلرژن‌های غذایی و حتی اجزای آزمایش‌های کلیه انجام دادند.

 

گفته می‌شود، این سیستم‌ تصویربرداری قابل‌حمل کمتر از 0.23 کیلوگرم وزن دارد وتولید آن نیز ارزان‌تر است.

 

ابزار مزبور می‌تواند برای اندازه‌گیری ویروس‌ها یا دیگر آزمایش‌های زیست‌پزشکی در مناطق دوردست یا فاقد امکانات به کار رود.

 

جزئیات این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شد.




تاریخ : جمعه 92/7/19 | 12:18 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()