یک شرکت به نام Zena با ارائه سیستمی نوین قصد دارد جایگزین بهتری برای این توربین ها ارائه کند.در این متد جدید دیگر خبری از توربین های بلند و پره های خطر ناک نیست که گاها پرندگان زیادی در حین پرواز به آنها برخورد کرده و دچار سانحه می شوند.
یک برج بلند شش ضلعی به ارتفاع 50 متر جای این توربین ها را می گیرد. جریان باد از هر شش ضلع به داخل این برج مکیده می شود و پس از فشرده سازی از طریق تونل هایی به مرکز برج فرستاده و از آنجا به سمت ژنراتور هایی که در زیر زمین تعبیه شده است هدایت می شود.
این باد در زیر زمین باعث چرخش مجموعه ای از ژنراتور ها می شود و در نتیجه چرخش آنها برق تولید می شود.راندمان کاری این سیستم 2.5 برابر بیشتر از توربین های بادی سنتی تخمین زده شده است.
این شرکت قرار است برج های بادی خود را به زودی در چند ایالت ژاپن از جمله Kurume و fukuokaراه اندازی کند تا جایگزین سبز تری برای نیروگاه های هسته ای آسیب دیده داشته باشند.
تاریخ : شنبه 92/6/16 | 10:48 صبح | نویسنده : | نظرات ()
دانشمندان آمریکایی اعلام کردند باتری فوقالعاده سبک وزن و انعطافپذیری ساختهاند که شبیه به یک برگ کاغذ است و در محیط طبیعی تجزیه میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشمندان با استفاده از چندین فناوری از جمله فناوری نانو، دریافتند که چگونه میتوان اجزاء تشکیلدهنده یک باتری لیتیوم-یونی را کوچک کرد، آنها را به شکل تازهای ساخت و یا به شکل تازهای روی یک ورقه کاغذ سلولوزی چید.
نمونه اولیه این وسیله که بین دو انگشت شست و سبابه جا میگیرد، ?2/5 ولت برق تولید میکند و میتواندیک پنکه کوچک یا چراغ را روشن کند.
مخترعین این باتری نازک میگویند این باتری را میتوان بمنظور تامین برق لازم برای راهاندازی هر تعداد وسایل الکتریکی، بزرگ کرد.
"رابرت لینهارت" استاد زیست شناسی و شیمی و تعدادی از همکارانش از موسسه پلیتکنیک "رنسلار" در تروی نیویورک میگویند، میتوان برای افزایش توان یک باتری یک ورقه دیگر روی قرار داد.
وی افزود ما تاکنون ? 10ورقه باتری را آزمایش کردیم اما میتوان این تعداد را تا ? 500ورقه افزایش داد. میتوان آنها را لوله کرد و یا در هر شکل و یا فضایی، خمیده و یا تا کرد. استفاده از این باتریهای جدید احتمالات طراحی نامحدودی را برای کاربر فراهم میکند.
باتریهای لیتیوم- یونی، وسیلههای ذخیره انرژی قابل شارژی هستند که انرژی مورد نیاز بسیاری از وسایلالکترونیکی امروزه مانند رایانههای لپ تاپ، دوربینهای دیجیتالی، تلفن همراه و حتی موتورهای الکتریکی در وسایل نقلیه دوگانه سوز را تامین میکنند.
اما تولیدکنندگان باتری همواره برای تولید محصولات سبکتر و کارآمدتر، در پی یافتن روشهایی برای کوچکتر کردن این باتریهای بودهاند.
دانشمندان رنسلار مانند بسیاری از شرکتهای دیگر که در حال جایگزینی وسایل ذخیره انرژی هستند، از نانولولههای کربنی بعنوان یکی از اجزای ساختاری اولیه اختراع خود استفاده کردند.
دانشمندان نانولولهها را جایگزین الکترودهای باتریهای معمولی کرده و از راهکار مایع یونی برای الکترولیت باتری استفاده کردند.
سلولز که ? درصد وزن این وسیله را تشکیل میدهد بعنوان جداکننده عمل میکند
تاریخ : شنبه 92/6/16 | 10:47 صبح | نویسنده : | نظرات ()
برق گرفتگی چیست؟
اگر جریان برق از بدن انسان یا حیوان بگذرد، برق گرفتگی ایجاد می شود. ممکن است اندازه جریان عبوری از بدن محسوس نباشد که در این صورت برق گرفتگی قابل تشخیص نیست. اما در صورتی که میزان جریان عبوری زیاد شود، ابتدا شوک به بدن وارد شده و در صورت زیادتر شدن جریان، قطع ضربان قلب - ایست تنفس و در نهایت مرگ مغزی ممکن است برای فرد اتفاق بیفتد.
اندازه جریان و ولتاژ مجاز چقدر است ؟
برای جریان متناوب 15 میلی آمپر و برای جریان مستقیم 60 میلی آمپر، ولتاژ متناوب 65 ولت و ولتاژ مستقیم 45 ولت است.
منظور از افت ولتاژ چیست؟
می دانیم که هرگاه در یک مدار، جریانی از مقاومت عبور کند، در دو سر آن ولتاژی ایجاد می شود که مطابق قانون اهم از حاصل ضرب میزان جریان عبوری از مقاومت در مقدار مقاومت به دست می آید. در شبکه ها علاوه بر مصرف کننده ها که به نوعی مقاومت به حساب می آیند، مقاومت های ناخواسته دیگری هم وجود دارند که سبب کاهش ولتاژ دو سر بار می شوند. مهم ترین این مقاومت ها همان مقاومت های سیم های حامل جریان است. مقاومت سیم ها با سطح مقطع آن ها نسبت معکوس و با طول آن ها نسبت مستقیم دارد؛ به عبارت دیگر با افزایش طول یا کاهش سطح مقطع یا هردو میزان مقاومت سیم ها زیاد می شود که همین موضع، افت ولتاژ را زیاد می کند.
برای کاهش میزان افت ولتاژ یک سیستم باید تا حد امکان، مقاطع سیم ها را زیاد انتخاب کرد. البته برای این کار باید ابتدا میزان جریان عبوری از سیستم یا همان توان مصرفی را داشت. سپس با در نظر گرفتن طول مسیر سیم کشی و نیز درصد مجاز افت ولتاژ سطح مقطع مناسب را انتخاب کرد( محاسبه کرد) که برای این کار از رابطه زیر استفاده می شود:
S=2*L*(I/X)*DV*V
در رابطه فوق عناصر عبارتند از:
L طول مسیر سیم کشی، I اندازه جریان مصرفی، X اندازه هدایت مخصوص سیم که برای مس، 56 و برای آلومینیوم، 35 است، DV اندازه در صد مجاز افت ولتاژ می باشد که برای مصارف روشنایی 5/1، برا ی موتورها 3 و برای پست ها 5/0 درصد در نظر گرفته می شود، V هم ولتاژ شبکه است.
به کمک این رابطه، نمره سیم به راحتی قابل محاسبه است.
البته برای سادگی کار امروزه بیش تر از جداول انتخاب سیم استفاده می شود که در این مورد باید به این نکته توجه داشت که اگر سیمی را از این جداول انتخاب کردید، حتما با توجه به فاصله مسیر سیم کشی، درصد افت ولتاژ آن را حساب کنید و پس از مقایسه با مقدار مجاز مشخص کنید که انتخابتان صحیح بوده یا خیر.
تاریخ : شنبه 92/6/16 | 10:38 صبح | نویسنده : | نظرات ()
قرآن کریم در آیه 12 سوره رعد می فرماید:
هُوَ الَّذی یُریکُم البَرقَ خَوفاً و طَمَعاً و یُنشِیءُ السَّحاب الثِّقال.
او کسی است که برق را به شما نشان می دهد که هم مایه ی ترس است و هم امید، و ابرهای سنگین ایجاد می کند.
و همچنین خداوند در سوره ی نور آیه 43 می فرماید :
اَلم تر أنَّ الله یُزجی سَحابا ًثمَُ یُولِّفُ بَیَنهُ ثُمَّ یجَعَلُهُ رُکاماً فَتَریَ الوَدَق یَخرُجُ مِنَ خِلالِهِ و یُنَزَّلَ مِن السَّماءِ... .
آیا ندیدی خداوند ابر ها را به آرامی می راند، سپس بین آن ها پیوستگی و اتصال برقرار می سازد، سپس ازآن ها را یکی برروی دیگری انبوه می نماید، سپس باران را می بینی که از لابلای آن خارج می شود؟...(نور/43)
برخی از محققان می گویند منظور از پیوستگی (یولفّ)در آیه فوق ،ایجاد الکتریسیته است که خبر نوید بخش نزول باران را به انسان می دهد و بر اثر برخورد ابر هایی که دو بار منفی و مثبت دارند تخلیه ی الکتریکی به صورت نور و غرش ظاهر می شود.
همان طور که بیان شد ابر ها دارای نیروی الکتریسیته هستند. این واقعیت علمی را فرانکلین برای نخستین بار در سال 1752 به ثبوت رسانید و دانشمندان پس از او به تعمق و تأمل بیشتری در باب پیداش ابر ها و انحاءِ گوناگون آن پرداختند.
یکی از پژوهشگران آیات قرآنی درباره ی رعد و برق می نویسد :امروز مسلم شده که جریان رعد و برق مربوط به تخلیه ی الکتریکی است که بین دو قطعه ی ابر با الکتریسیته های مختلف حاصل می شود و در واقع همان طور که وقتی دو سیم برق به هم نزدیک شود جرقه ای می زند که هم دارای صدا و حرکت است، همین معنی در میان ابر ها رخ می دهد :
(برق))جرقه ی عظیم آن است و رعد صدای جرقه ی آن است . این نکته نیز جالب توجه است که در همان حال که ابر های متراکم تا نزدیکی های زمین را می پوشانند و هوا تاریک می شود و صدای غرش رعد و روشنایی برق شنیده و دیده می شوند تند بالاهای بالابر سبب می گردد که ابرها حامل دانه های درشت و فراوان شوند و بسیار ثقیل و سنگین گردند.
این واقعیت همان چیزی است که درآیه 12سوره ی رعد گذشت (و یُنشِیَء السَحابِ الثِّقالِ)یعنی ابر های سنگین ایجاد می کند.
دکتر موریس بوکای دانشمند تازه مسلمان شده ی فرانسوی یکی دیگر از پژوهشگران قرآن است که چندین سال از عمر خود را صرف تحقیق در آیات نموده است.وی درباره ی آیات فوق که مطابق دانش امروزقلمداد کرده است چنین می نویسد :در این دو آیه از همبستگی آشکار میان دو تشکیل ابرهای حامل باران و تگرگ و تولید برق و صاعقه سخن گفته می شود در اولی میل و اشتیاق وجود دارد زیرا مفید فایده است ،و دومی باعث ترس و خوف است وفرود آمدنش دارای تابع اراده وتصمیم کامله ی خداوند است. رابطه ی میان این دو پدیده مطابق با اطلاعاتی است که که در حال حاضر از الکتریسته جوی داریم.
مطلب شگفت انگیز دیگر از آیات علمی قران درباره ی مقدار ثابت نزول قران در سطح جهان است.دانشمندان علم جهان شناسی که همین چند دهه ی اخیرموفق به ثبت و ضبط باران نازل شده درسطح جهان شده اند،می گویند : درهر ثانیه بر روی کره ی زمین 17میلیون تن باران می بارد که مساوی با 536 تریلیون (536000 میلیارد ) تن در سال است و این رقمی است ثابت و لا متغیر.
اما قرآن مطلب فوق را قرن ها پیش در یک آیه ی کوتاه مختصر و مفید و رسا به جهانیان اعلام داشته است آنجا (سوره ی زخرف ایه ی 11)که می فرماید :
و اَلّذی نَزَّلَ مِن السَماءِ ماءً بِقَدرِه... .
و او کسی است که از آسمان آبی فرستاد به اندازه ی معین ....
حال خواننده ی گرامی خود قضاوت کند که اگر آیات قران اعجاز نیست پس چیست؟کدام بشر عادی می توانست چهارده قرن پیش در جاهلی ترین محیط جهان این گونه مطالب علمی را که علم بشر تازه بدان دست یافته است اظهار کند ؟جز این که اعتراف کنیم قران حق است و آورنده این آیات از جانب خدا مبعوث گشته است.
تاریخ : شنبه 92/6/16 | 10:37 صبح | نویسنده : | نظرات ()
میدونم این خبر هیچ ربظی به علمو فناوری نداره ولی واسه من جالب بود
در پی حضور محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در شبکه اجتماعی فیسبوک مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه نیز صفحه شخصیاش را در این شبکه ایجاد کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) سخنگوی وزارت خارجه همزمان با آعاز فعالیتش در فیسبوک در صفحه شخصیاش نوشت: سوالات زیادی در مورد مدیریت این صفحه دریافت شده است که میباید به عرض برسانم که این صفحه شخصی اینجانب مرضیه افخم میباشد که با تاسی از اقدام پیشروانه مقام عالی وزارت، جناب آقای دکتر ظریف تصمیم بر ایجاد این صفحه گرفتم.
تلاش خواهم کرد در فرصت مناسب و حتیالمقدور به سوالاتی که در قالب پیام خصوصی برایم ارسال شده است بصورت شخصی و خصوصی پاسخ بگویم.
همچنین بنا دارم تا با استفاده از رسانه ها و شبکه های اجتماعی از افکار، نظرات و توانمندیهای هموطنان استفاده کنم. عرصه سیاست خارجی عرصه تامین حداکثری منافع ملی با حفط اصول مترقی نظام می باشد و در این راستا نظرات و مساعدت فکری تک تک شهروندان و هموطنان عزیز، حائز اهمیت شایانی است.
موضوع آخر اینکه در این صفحه اصل بر آزادی بیان عدم حذف هر گونه پیشنهاد، اظهار نظر و شکوائیهای می باشد مشروط بر اینکه جانب ادب رعایت شده باشد. از حسن توجه شما سپاسگزارم.
به گزارش ایسنا تا لحظه ارسال این خبر 10170 عضو فیسبوک صفحه سخنگوی وزارت خارجه را پسند کردهاند.
تاریخ : شنبه 92/6/16 | 7:32 صبح | نویسنده : | نظرات ()
شرکت سامسونگ همزمان با برپایی نمایشگاه سالانه کالاهای الکترونیکی مصرفی IFA برلین از ساعت مچی هوشمندی رونمایی کرده که امکان برقراری تماس و چک کردن پیام ها را برای کاربر فراهم می کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی سال های اخیر طرح های مختلفی از ساعت های هوشمند به بازار ارائه شده اند که چندان با استقبال خریداران مواجه نشده اند، اما سامسونگ امیدوار است که با معرفی ساعت هوشمند Galaxy Gear بتواند گجت عامه پسندی را روانه بازار کند.
این ساعت هوشمند به صورت بی سیم به تلفن همراه هوشمند متصل شده و کاربر بدون نیاز به خارج کردن گوش تلفن از داخل جیب یا کیف قادر به دریافت و برقراری تماس و پیام کوتاه بر روی صفحه نمایش 1.6 اینچی خواهد بود.
وزن ساعت هوشمند Gear 73 گرم و ابعاد 1.11* 5.5* 3.65 سانتیمتر است؛ این گجت دارای دو میکروفن و یک اسپیکر در قسمت بند است و کاربر برای پاسخ دادن تماس تنها باید ساعت را در کنار گوش خود قرار دهد.
حافظه داخلی ساعت چهار گیگابایت و مجهز به دوربین عکاسی 1.9 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار است؛ عمر باتری لیتیوم یون ساعت نیز 25 ساعت اعلام شده است.
این ساعت هوشمند با سیستم عامل اندروید قابلیت همگام سازی با نرم افزارهای بدنسازی و ورزشی مانند RunKeeper را دارد.
با این حال کارشناسان معتقدند، با افزودن حسگرهای جدید انجام عملکردهای دیگری مانند نظارت بر ضربان قلب، بررسی وضعیت سلامت، احراز هویت برای پرداخت آسان و تعیین محل دقیق کاربر با کمک ساعت هوشمند امکان پذیر خواهد شد.
گجت هوشمند جدید سامسونگ در شش رنگ مختلف از 25 سپتامبر (سوم مهر) با قیمت 299 دلار به بازار عرضه می شود و مسئولان این شرکت امیدوارند که این ساعت هوشمند به فروش قابل توجهی در سه ماه پایانی سال جاری میلادی دست پیدا کند.
رقابت شدیدی بین شرکت های فعال در بخش فناوری برای عرضه گجت های هوشمند پوشیدنی شامل دستبند (مچ بند)، ساعت و عینک وجود دارد؛ علاوه بر ساعت Gear سامسونگ، روز چهارشنبه چهار سپتامبر (13 شهریور) شرکت های سونی و کوالکام (Qualcomm) نیز از ساعت های هوشمند خود رونمایی کردند.
شرکت اپل هنوز زمان دقیقی برای معرفی ساعت هوشمند iWatch اعلام نکرده است و گوگل نیز به تازگی از نمونه اولیه عینک هوشمند با قابلیت های تلفن همراه هوشمند رونمایی کرد.
بر اساس پیش بینی شرکت تحقیقاتی گارتنر، صنعت تولید دستگاه های الکترونیک پوشیدنی تا سال 2016 میلادی با رشد 10 میلیارد دلاری مواجه خواهند شد.
شرکت سامسونگ علاوه بر رونمایی از ساعت هوشمند، از تبلت گلکسی تب جدید با صفحه نمایش 10.1 اینچی و فبلت جدید گلکسی نوت 3 نیز رونمایی کرد؛ تلفن همراه هوشمند گلکسی نوت 3 با صفحه نمایش 5.7 اینچی و قلم دیجیتال در مقایسه با مدل های قبلی بسیار باریک تر، سبک تر و سریع تر است.
تاریخ : جمعه 92/6/15 | 9:0 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
از تلویزیونی که به دو نفر امکان تماشای همزمان برنامههای مختلف را میدهددر بزرگترین نمایشگاه الکترونیکی جهان (IFA) برلین رونمایی شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با عرضه این فناوری مشاجره بر سر کانالهای تلویزیون به گذشته خواهد پیوست.
در این سامانه تماشاگران عینکهای ویژهای به چشم خواهند گذاشت که برنامههای مختلفی را نمایش خواهد داد و یک سمعک تعبیهشده در گوش نیز صدا را ارائه میدهد.
این تلویزیون که S9C نام دارد، مجهز به یک صفحه منحنی 55 اینچ است.
با استفاده از این تکنولوژی، دو نفر میتوانند برنامههای مختلف را همزمان در صفحه کامل و حتی با عینکهای سهبعدی MultiView سامسونگ نظاره کنند.
بهای فناوری جدید بیش از هفتهزار پوند اعلام شده و یک تکنولوژی لبه تیغ در عرصه صفحه OLED خواهد بود.
در این سامانه هر پیکسلی خود را روشن میکند و هنگام غیرفعالبودن، سیاه میشود و در نهایت، تلویزیون کیفیت تصویر بیسابقهای را ارائه میدهد.
سیستم مزبور هماکنون به بهای هشتهزار یورو آماده فروش در اروپا است.
سامسونگ همچنین در این نمایشگاه یک تلویزیون UHD به نام S900 را به نمایش گذاشته که دارای بیش از هشت میلیون پیکسل است. این تعداد بیش از چهار برابر پیکسلهای تلویزیونهای HD موجود است.
این شرکت همچنین از یک تلویزیون 98 اینچ رونمایی کرده که صفحه آن 2.5 متر عرض دارد.
تاریخ : جمعه 92/6/15 | 8:55 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()
تاریخ : جمعه 92/6/15 | 3:10 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
برای نخستین بار یک اسپیکر به صورت ژل شفاف ساخته شد
دانشمندان علوم مواد در دانشگاه هاروارد، یک اسپیکر شفاف ساختهاند، این اسپیکر از ورقه نازکی از لاستیک ساخته شده که در دو سوی آن غشایی از ژل آب و نمک قرار داده شده است.
وقتی جریان با ولتاژ بالا از این سطوح گذر میکند، ورقه لاستیکی با سرعت منبسط و منقبض میشود و صداهایی در طیف فرکانسی 20 هرتز تا 20 یلوهرتز ایجاد میکند.
در ویدئوی جالبی که میتوانید در یوتیوب ببینید یا از اینجا دانلود کنید، میبینید که این اسپیکر در حال پخش یک موسیقی زیبای ادوارد گریگ است.
این سیستم صوتی بینظیر، نیاز به انرژی خیلی کمی دارد، شاید در آینده بشود چنین اسپیکرها شفافی را روی سطح شیشههای پنجرهها گذاشت و از آنها به عنوان وسایلی برای حذف سر و صدای مزاحم بیرون استفاده کرد.
این امکان هم هست که چنین سیستمهای الکتریکی را بشود در عینکها جاگذاری کرد و عینکی داشت که لنزش بر اساس نیاز و با فرمان صوتی میزان تطابق و وسعت میدان دیدش را تغییر بدهد!
این اقدام دانشمندان، دلیلی مهمی برای عملی بودن تولید رساناهای یونی است، اصولا برای اینکه ما اسپیکر تولید کنیم، نیاز داریم که مواد مورد استفاده هم با سرعت ارتعاش پیدا کنند و هم اینکه قابلیت عبور جریان با فرکانس بالا را داشته باشند، این دو شاخص در آزمایشهای قبلی روی مواد یونی نادیده گرفته میشدند.
علت این امر این بود که عبور دادن جریانهای با فرکانس بالا باعث واکنشهای الکتروشیمیایی میشد که باعث آسیب به خود مواد میشد، به علاوه یونها نسبت به الکترونهای خیلی آهستهتر در مدارها جریان پیدا میکنند. اما حالا دانشمندان هاروارد با ترکیبی از ژل پلیاکریلامید polyacrylamide، لاستیک و محلول نمک، این مشکلات را حل کردهاند.
آزمایشی که در بالا ویدئوی آن را مشاهده کردید، مسیر تولید سیستمهای الکتریکی مبتنی بر هادیهای یونی را هموار میکند.
اما چرا ما اینقدر به هادیهای یونی علاقه داریم؟!
یک علتش این است که وقتی این هادیهای یونی را کش میآوریم تا سطح وسیعتری را پوشش بدهند، این کش آوردن باعث تغییری در خواص آنها نمیشود. به علاوه این هادیها میتوانند شفاف باشند. مزیت سوم این است که این هادیها را میشود در قالب یک سری وسایل پزشکی به بدن پیوند زد و آنها از نظر زیستی مشکلی برای بافتهای ایجاد نمیکنند.
به یاری همین هادیها هم خواهد بود که در آینده خواهیم توانست پیوندهایی بسازیم که توانایی حس کردن، انتقال سیگنالها و تحرک را داشته باشند.
هاروارد در نظر دارد این محصول را با همکاری شرکتهای سازنده تبلت، گوشیهای هوشمند، وسایل الکتریکی پوشیدنی، سازندگان وسایل اپتیک قابل تطبیق یا شرکتهای سازنده وسایل صوتی تجاری کند.
تاریخ : جمعه 92/6/15 | 10:20 صبح | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
ادعای دوباره وال استریت ژورنال: اپل در حال تست آیفون هایی با نمایشگر 4.8 تا 6 اینچی است
تاریخ : جمعه 92/6/15 | 10:17 صبح | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()