هیچ کس به درستی از زمان اختراع باطری خبر ندارد نخستین تصور ها این بود که باطری در سال 1786 توسط لوییچی گالوانی دانشمند ایتالیایی اختراع شده بود.
در سال 1936 مطابق با سال 1314 در نزدیکی شهر تیسفون در عراق امروزی کوزه ی بسیار عجیبی کشف شد که قدمت کوزه را به 2000 سال قبل یعنی زمان حکومت اشکانیان نسبت دادند در آن زمان نیز تیسفون و عراق امروزی جزو قلمرو ایرانیان محسوب می شد.ارتفاع کوزه 4 سانتی متر و قطر آن به 8 سانتی متر می رسید و در ته کوزه یک دیسک مسی و در وسط آن یک لوله مسی که در داخل آن نیز یک لوله آهنی وجود داشت قسمت هایی از سر آن نیز با قیر پوشیده شده بود.
ویلهلم کونیک باستان شناس آلمانی در سال 1940 قبل وقتی این پیل را در موزه ایران و عراق دید آن را با خود به موزه ی برلین برد و در آنجا آن را مورد برسی قرار داد و سپس نظریات جالبی در باره آن ارائه داد او گفت که این کوزه یک پیل الکتریکی یا یک باطری است که برای آبکاری طلا یا نقره به کار می رفته است.در سال 1940 ویلارد گری مهندس برق ماکتی از آن کوزه درست کرد و محلول مس سولفات را در آن ریخت و آزمایشی انجام داد که منجر به تولید 1?5 تا 2 ولت برق شد او ثابت کرد که این کوزه می تواند جریان الکتریکی را بر قرار بکند بعد از جنگ جهانی دوم یک باطری دیگر از این شکل نیز در همان ناحیه یافت شد.
در سال 1970 نیز آرن اگبرکت باستان شناس آلمانی آزمایش دیگری نیز روی کوزه انجام داد و مقداری آب انگور را بجای محلول مس سولفات استفاده کرد او مشاهده کرد که باطری الکتریسته 0?87 ولت ایجاد می کند این آزمایش ثابت کرد که اشکانیان در بیش از 2000 سال قبل قادر به تولید الکتریسیته از یک ماده اسیدی بوده اند.
در مورد کاربردهای این باطری یا پیل یا کوزه اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد عده ای معتقد هستند که این کوزه تنها ظرفی بود که برای تولید دارو مورد استفاده قرار می گرفت اما در اینکه این سیستم توانایی تولید جریان الکتریسته را داشته شکی وجود ندارد.اما بعد از مدتی که معلوم شده مطالعه روی این باطری برای اروپاییان بسیار سنگین است و این مساله را اثبات می کند که ایرانیان 1800 سال قبل از اروپاییان باطری را اختراع کرده بودند تحقیقات بروی این باطری متوقف شد.
تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 2:30 صبح | نویسنده : | نظرات ()
راحتترین پیشنهاد برای امکان تایپ سریع و آسان در حال حرکت، طراحی صفحه کلید بر روی دستکش است. طی سالهای اخیر طرحهای مختلفی از صفحه کلید رایانه ارائه شده است، اما در بیشتر این طرحها امکان استفاده در هنگام راه رفتن یا با یک دست در نظر گرفته نشده است. محققان دانشگاه آلاباما به سرپرستی «جیاک لیو»، دستکش صفحه کلید مجهز به حروف پرکاربرد الفبای انگلیسی را طراحی کردهاند. دستکش صفحه کلید Gauntlet دستگاهی هوشمند با عملکرد یک صفحه کلید بیسیم است؛ کاربر با فشار دادن انگشت شست بر روی هر کدام از انگشتان دیگر میتواند متن مورد نظر را تایپ و با انجام یک حرکت کشیدن میتواند متن را پاک کند. |
دادههای صفحه کلید از طریق بلوتوث برای رایانه، تبلت، تلفن همراه هوشمند یا هر دستگاه دیگری ارسال میشود.
این دستکش صفحه کلید علاوه بر کارآیی برای افراد معلول میتواند در کاربردهای نظامی، هنگام بازی یا ساخت موسیقی با استفاده از یک «سینت سایزر» مورد استفاده قرار گیرد.
محققان دانشگاه آلاباما قصد دارند با ثبت این اختراع، مراحل تولید و عرضه تجاری دستکش صفحه کلید Gauntlet را بزودی آغاز کنند.
تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 2:26 صبح | نویسنده : | نظرات ()
این روزها جزوهنویسی و نتبرداری به شیوه سنتی هم در معرض هجوم فناوریهای نوین قرار گرفته است. برای مثال حالا دیگر قطعا میشود گفت که استفاده از پست الکترونیک و ارسال پیامهای کوتاه جایگزین اسناد کاغذی شده است.
این ابزارک یک سیستم الکترونیکی قابل حمل است که از نظر ظاهری شبیه به یک خودکار طراحی شده است، اما در حقیقت ساختاری به مراتب پیچیدهتر دارد. |
در یک طرف این خودکار الکترونیک نمایشگر بسیار کوچکی وجود دارد که هرآنچه با استفاده از قلم روی سطح (هر سطحی) مینویسید را ردیابی کرده و نسخهای از آن را در حافظه سیستم ثبت میکند.
همچنین کلیدهای کوچکی نیز روی بدنه آن طراحی شده است که به شما این امکان را میدهد تا متنی که نوشتهاید را از طریق Wi Fi با افرادی را که مورد نظرتان است به اشتراک بگذارید. این سیستم میتواند افرادی که در اطراف شما در وضع فعالی قرار دارند شناسایی کند.
به این ترتیب با استفاده از دستخط خودتان متنی را روی هر سطحی یادداشت میکنید. حسگرهای فوتوالکتریکی که در نوک این قلم دیجیتال وجود دارد نوشتههای شما را ردیابی میکند و در صورت درخواست شما نسخهای از آن را به روش Wi Fi به هر شخص یا ابزاری که مدنظرتان باشد ارسال میکند.
از سوی دیگر هر فرد دیگری نیز میتواند به همین طریق متنی را به قلم دیجیتال شما ارسال کند و شما این متن ارسال شده را روی نمایشگر آن مشاهده کنید البته این سیستم امکان ارسال نامههای رسمی را فراهم نمیکند و تنها از این روش میتوان برای نتبرداری یا جزوه نویسی و ارتباطات نوشتاری دوستانه استفاده کرد حتی استاد نیز میتواند از این روش برای ارسال متن مورد نظر به دانشجویانی که در کلاس درس حضور دارند استفاده کند.
البته باید پذیرفت امکانات این ابزارک نمیتواند جایگزین مناسبی برای ارتباطات نوشتاری میان افراد یا حتی گفتوگوی کلامی یا بهطور کلی دیگر شیوههای ارتباطی میان افراد باشد.
اما به نظر میرسد سهولت کاربرد آن بتواند زمینهساز گسترش کاربرد این ابزار در زمینههای مختلف باشد و بزودی کاربردهای متنوع دیگری از آن ظهور خواهد کرد.
تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 2:15 صبح | نویسنده : | نظرات ()
به گفته آنان انتقال اطلاعات با استفاده از این روش بسیار سریعتر از شبکه وای.فای است.
سدریک مایر مدیر شرکت فرانسوی اولدکام گفت: گیرنده لای.فای اطلاعات را می خواند و سپس آنها را به موسیقی تبدیل می کند و زمانی که این اطلاعات زیر لامپ قرار گیرد، پخش موسیقی آغاز می شود.
وی افزود: کاربرد دیگر این فناوری، ارسال فایل های تصویری است. تصاویر ضبط شده دوربین مدار بسته از طریق پرتوهای نور به یک دستگاه تلویزیون منتقل می شود.
سدریک مایر گفت: سیستم روشنایی با کیفیت ال.ایی.دی را که دارای فرکانس بالایی است خاموش و روشن می کنیم. وقتی خاموش باشد یعنی صفر و وقتی روشن کنیم به معنای یک می شود. بنابر این صفرها و یک ها در فرکانس های بالا فرستاده می شوند.از لحاظ تئوری می توان با آن به خروجی سه گیگابایت در ثانیه هم رسید که این سرعت معادل 150 برابر سرعت انتقال داده ها از طریق وای.فای است.
برای استفاده از این روش کافی است مودم به نوعی لامپ ال.ایی.دی متصل شود. سپس این مودم اطلاعات را از طریق حسگر نوری به رایانه ارسال می کند.
این فناوری جدید پرتوی الکترومغناطیسی ارسال نمی کند و برخلاف وای.فای اتصال اینترنت با آن در هواپیما امکان پذیر است. استفاده از این فناوری درون بیمارستان ها با خطر کمتری توام خواهد بود.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 10:21 عصر | نویسنده : | نظرات ()
پروژه «مارس وان» ناسا برای مسکونی کردن سیاره مریخ که قرار است در سال 2022 آغاز شود، تاکنون توانسته بیش از 100 هزار انسان مشتاق برای سفر بیبازگشت به مریخ را جذب کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)این افراد برای یک سفر یک طرفه به سیاره سرخ ثبت نام کردهاند با این امید که بقیه عمر خود را در قلمرو کشف نشده زندگی کنند.
باس لاندسدراپ، رئیس شرکت مارس وان از ثبتنام افراد زیادی خبر داده که در حال کار بر روی مشخصات خود برای این ماموریت هستند.
این پروژه شش میلیارد دلاری توسط رسانهها و حامیان مالی تامین شده و هزینه هر درخواست برای این ماموریت بر اساس تولید ناخالص داخلی سرانه هر کشور است.
بر اساس این گزارش، یک گروه 40 نفره از فضانوردان چند قاره قرار است در سپتامبر 2022 به سمت سیاره مریخ پرواز کرده و در آوریل 2023 در آن فرود بیایند. یک گروه دیگر متشکل از چهار انسان نیز دو سال بعد در سفری بی بازگشت به این سیاره اعزام خواهند شد.
فضانوردان برای هشت سال در یک موقعیت منزوی تحت تمرینات سخت قرار خواهند گرفت.
ماموریت مسکونی سازی مریخ با خود خطرات سلامتی زیادی همراه خواهد داشت که از آن جمله احتمال ابتلا به سرطان در پی مواجهه فضانوردان با سطوح تابش خواهد بود.
از این رو تعداد روزهای قابل سکونت در مریخ 500 روز محاسبه شده است.
کریس مور، معاون مدیر سیستمهای پیشرفته اکتشافی اظهار کرد که مهندسان میتوانند درصد مواجهه فضانوردان با تابش را با طراحی فضاپیمایی که از حفاظت بیشتر برخوردار بوده، محدود کنند اما از آنجایی که خطر سفر فضایی در کل بالا بوده، خطر تابش بزرگترین نگرانی برای آنها نخواهد بود.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 10:17 عصر | نویسنده : | نظرات ()
محققان کره جنوبی از نخستین نمونه اتوبوسهای برقی با قابلیت شارژ شدن بر روی جاده رونمایی کردند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دستاورد جدید محققان موسسه علم و تکنولوژی کره (KAIST)، نسل جدید اتوبوسهای برقی موسوم به OLEV است که از توانایی دریافت شارژ باتری در هنگام حرکت برخوردار است.
فناوری میدان مغناطیس در رزونانس (SMFIR) فرآیندی است که امکان دریافت شارژ الکتریکی بصورت بی سیم از طریق جادههای خاص را فراهم میکند؛ این جادهها مجهز به کابلهایی برای ایجاد میدان مغناطیسی هستند.
تنها پنج تا 10 درصد جاده نیاز به تجهیز به کابلهای مخصوص برای شارژ باتری خودرو دارند و این سیستم جادهای میتواند بین خودروهای non-SMFIR و اتوبوسهای OLEV متغیر باشد.
محققان کرهای قصد دارند دو اتوبوس OLEV را بزودی در خیابانهای سئول مورد آزمایش قرار دهند و این طرح تا سال 2015 میلادی به 10 دستگاه اتوبوس افزایش خواهد یافت.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 10:16 عصر | نویسنده : | نظرات ()
دانشمندان آمریکایی از ابداع نوعی پیل جدید خبر دادند که می تواند از اختلاف سطح شوری میان آب شیرین و آب دریا برق تولید کند.
دانشمندان دانشگاه استنفورد می گویند این پیل جدید می تواند در هر نقطه ای که آب شیرین وارد دریا می شود، مانند مصب ورودی رودخانه ها به دریا یا نیروگاهها نصب شود.
به گفته آنها، اگر این پیلها در همه رودخانه های جهان نصب شود و مورد استفاده قرار گیرد؛ می تواند سالانه حدود دو ترا وات برق تولید کند که این میزان در شرایط کنونی حدود 13 درصد انرژی مصرفی جهان را شامل می شود.
این پیل از دو الکترود مثبت ومنفی تشکیل شده که در آب حاوی یونهای باردار سدیم و کلر، یعنی همان اجزای پیلهای نمکی معمولی قرار داده شده اند.
این پیل از آب شیرین پر و از جریان الکتریکی کوچکی برای باردار کردن آن استفاده می شود. سپس، آب شیرین تخلیه می شود و آب دریا جای آن را می گیرد که به علت شوری، در مقایسه با آب شیرین حدود 60 تا 100بار یونهای بیشتری از آب شیرین در آن موجود است. این اختلاف، موجب افزایش ولتاژ میان دو الکترود می شود و بدین ترتیب، برق تولید می کند.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 3:4 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
دانشجوی 21 ساله به نام بشیر توم توانست یک توستر رنگی اختراع کند.
به گزارش دیلی میل، پس از اینکه چندین بار میان وعده های بشیر سوخته از آب در آمدند او از عصبانیت سوختن آنها تصمیم به یک اختراع جالب گرفت.
او با الهام از رنگ نان های سوخته یک تایمر اختراع کرد که با استفاده از رنگ نان بتواند سر وقت توستر را خاموش کند تا دیگر خبری از سوختن نان نباشد.
او از هنر حساسیت به رنگ استفاده کرد تا شما از رنگ و میزان پختگی نان اطمینان حاصل کنید.
بشیر یک صفحه نمایش لمسی روی توستر طراحی کرد که در آن برش های مختلف نان با رنگ های مختلف وجود دارد و به کاربر اجازه می دهد رنگ نان مورد نظر خود را انتخاب کند.
هر کدام از رنگ ها زمان مختص به خود را دارد و هر چه رنگ نان تیره تر باشد زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
او امیدوار است اختراعش به تولید انبوه برسد.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 2:48 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
افق - یک دسته رز هفترنگ. این خلاقیت یک جوان زنجانی است که قرار است تا مدتی دیگر به تولید انبوه برسد و بازار رزهای هلندی را کساد کند. ابوالفضل جوادی مبتکر خلاقی است که در حال حاضر به همراه همسرش در شهرستان ابهر در کارگاه خانگی خود این گل ها را تولید و آنها را بومی سازی کرده است.
ابوالفضل جوادی می گوید: این ایده زمانی شکل گرفت که در یک گلفروشی بر اثر خطای دید تصور کردیم که گل چند رنگ وجود دارد و هنگامی که از فروشنده در این مورد سوال کردیم، گفت "گل چند رنگ در دنیا وجود ندارد و تمام گلها تکرنگ هستند” و این حس کنجکاوی سبب شد تا تحقیقات گسترده ای در این مورد انجام دهیم و متوجه شدیم که یک شرکت هلندی موفق به تولید یک رز خاص با هفت رنگ شده است. از آنجایی که نحوه تولید این شرکت به صورت کاملا سری است انگیزه ای شد تا ما به دنبال روشی مختص به خودمان باشیم و توانستیم گلهای رنگی را با استفاده از تغییرات ph به وسیله نور ماورای بنفش تولید کنیم.
او درباره روش کارش می گوید: در این روش? گلهای رز 24 ساعت قبل از برداشت از روی ریشه توسط ماده ای که تولید کرده ایم تغدیه می شوند و در اثر این عمل گلها به تغییراتph حساس می شوند. در مرحله بعدی پس از برداشت گل آنها را به دستگاه خاصی منتقل می کنیم و تغییرات ph را توسط نور ماورای بنفش روی هر گلبرگ به صورت جداگانه انجام می دهیم با این کار هر قسمت از گلبرگها دارای یک ph خاص شده و تغییرات رنگ در هر گلبرک به صورت جداگانه انجام گرفته و هر قسمت از گل دارای رنگ خاصی می شود.
جوادی ادامه می دهد: با استفاده از این روش می توان تنوع رنگ زیادی روی انواع گلها ایجاد کرد. بطور مثال در گل رز رنگین کمانی رنگهای قرمز-نارنجی-زرد-سبز-آبی-بنفش به طور همزمان در یک شاخه گل ظاهر می شوند و ما شاهد یک گل با چند رنگ متفاوت در کنار هم هستیم. لازم به ذکر است که گل رز رنگین کمان یکی از 19 نوع گل رزی است که تولید کرده ایم.
او درباره مشکلات کارش می گوید: ما در مرحله تحقیقات با دو مانع عمده مواجه بودیم: اول اینکه با توجه به نو بودن این ایده هیچ اطلاعاتی در این خصوص وجود نداشت و دوم اینکه به دلیل لزوم مخفی ماندن تحقیقات تا زمان ثبت اختراع، عملا نمی توانستیم از هیچ کس کمک بگیریم. در این مرحله تنها همفکر و مشاور من همسرم نازیلا اسماعیل نژاد بود که من این اختراع را مدیون زحمات و همفکریهای وی هستم و از او به خاطر همه زحماتش صمیمانه تشکر می کنم. البته مثلی هست که می گوید: پشت هر مرد موفق یک زن موفق وجود دارد ولی من می گویم در کنار هر زن موفق یک مرد موفق ایستاده.
او در خصوص این سوال که آیا فرایند تولید رز چند رنگ مختص شماست؟ می گوید: تولید این گلها برای اولین بار توسط یک شرکت هلندی صورت گرفته ولی به دلیل مخفی بودن روش مورد استفاده آن شرکت? ما اطلاعی از آن نداریم و روش مورد استفاده ما مختص خومان است و به صورت اختراع هم در سازمان ثبت اختراعات به ثبت رسیده و همچنین در یکی از جشنواره های بنیاد ملی نخبگان هم شرکت داده شده که در تاریخ 30 مرداد امسال برگزار خواهد شد. البته در ایران هم مانند همه کشورها اقداماتی درخصوص تولید این گلها صورت گرفته که هیچکدام منجر به تولید و عرضه این محصول به بازار نشده است.
او در خصوص اینکه فرایند گل های رز رنگین کمانی در خصوص سایر گل ها نیز می تواند اجرا شود، عنوان کرد: روش ابداعی ما به دلیل انعطاف پذیری بالا می تواند برای تمام گلها مورد استفاده قرار گیرد اما فعلا به دلیل فروش زیاد گل رز? تمرکز اصلی ما روی این محصول است ولی تولید بقیه گلها را نیز در برنامه کار قرار داده ایم.
جوادی می گوید: تمام گلها با این روش قابلیت تولید دارند به طور مثال یک شاخه گل مریم می تواند همزمان دارای چند رنگ مختلف باشد.
به گفته جوادی این گلها از لحاظ ماهیتی هیچ فرقی با سایر گلها ندارند ولی به دلیل وجود موادی که در تغدیه گلها استفاده شده اند از خاصیت آبکشی بیشتری نسبت به گلهای دیگر برخوردار هستند و در شرایط مساوی از عمر بیشتری برخوردار هستند.
البته به گفته جوادی، با توجه به محدودیت تولید? این گلها درحال حاضر فقط در چند منطقه از تهران و شهرهای بزرگ عرضه می شود و از استقبال بی نظیری نیز برخوردار است همچنین این گلها به صورت نمونه به چند کشور همسایه نیز ارسال شد که موجب اقبال گسترده ای شده ولی متاسفانه به دلیل پایین بودن ظرفیت تولید روزانه? فعلا قادر به صادرات این محصول نیستیم.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 2:41 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
یک گروه تحقیقاتی با استفاده از تحلیلهای مستقیم مغز انسان یک نوع سلول جدید را در مغز شناسایی کردند که به انسان کمک می کند موقعیت خود را هنگام عبور از یک محیط ناشناخته به خاطر بسپارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،این سلول شبکه ای که نام خود را از الگوهای شبکه ای سه گوش گرفته که طی آن این سلول موقعیت یابی را فعال می کند درمیان سایر سلول های مغز مشخص است چرا که فعال شدن آن نشان دهنده چندین نقطه دیگر است. این رفتار شیوه ای است که سلول های شبکه ای به مغز امکان ضبط سرنخ های موقعیت یابی است. این نوع موقعیت یابی ادغام مسیر نامیده می شود.
دکتر جاشوا جاکوبز استادیار دانشکده مهندسی زیست پزشکی دانشگاه دریکسل که محقق اصلی این پروژه است، می گوید: مسئله مهم این است که این الگوی شبکه ای دارای استحکام زیادی است چرا که نشان می دهد چگونه مردم می توانند نقاطی که در آن حضور داشته اند را حتی در یک محیط جدید به خاطر بسپارند.
در طی این تحقیقات، 14 بیمار یک بازی ویدئویی انجام دادند که آنها را برای رسیدن از یک نقطه به نقطه دیگر و به دست آوردن برخی اشیاء و یادآوری بازگشت به نقطه ای که هرکدام از اشیاء بود، به چالش کشیده شدند.
این تیم با این آزمایش رابطه بین موقعیت یابی داوطلبان در بازی ویدئویی و فعالیت نورون ها را بررسی کردند.
جاکوبز می گوید: هرکدام از سلول های شبکه ای به چندین موقعیت فضایی که به شکل یک شبکه مرتب شده اند، پاسخ می دهند. این الگوهای مثلثی یک الگوی مغزی است که نقش مهمی در موقعیت یابی ایفا می کند. بدون این سلول های شبکه ای به نظر می رسد که انسان اغلب راه خود را گم می کند و صرفا به مشخصه های مسیر اتکا خواهد کرد. از این رو سلول های شبکه ای برای حفظ حس موقعیت در یک محیط حائز اهمیت است.
این سلول ها پیشتر در موش ها کشف شده بود اما نتایج این گروه تحقیقاتی نشان می دهد که الگوهای شبکه ای این سلول ها در انسان ها رایج تر از موشها است چرا که این سلول ها نه تنها در قشر درون بینی مغز قرار گرفته بلکه در قشر کمربندی مغز نیز مشاهده شده است.
تاریخ : یکشنبه 92/5/20 | 2:31 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()