سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یک موسسه فناوری در آلمان اقدام به ارائه یک حسگر برای قاب پنجره کرده که بدون سیم کشیهای متداول و باطری کاربر را متوجه بازماندن پنجره می کند.

 

اگر فراموش کرده باشید پنجره خانه را هنگام ترک خانه ببندید و زمانی که در محل کار خود هستید یک طوفان ناگهانی از راه برسد، وقتی از راه می رسید با تبعات ناگوار آن رو به رو می شود، یک راه برای جلوگیری از این تبعات استفاده از حسگرهای ارتباطی روی پنجره است که به طور طبیعی این امر نیازمند سیم کشی الکترونیکی و استفاده از باطری یا برق خواهد بود.

اما یک سیستم پنجره جدید که توسط موسسه آی سی فرانهوفر، آلمان ابداع شده به هیچ گونه سیم کشی و باطری نیاز ندارد چرا که این دستگاه قدرت خود را از محیط اطرافش دریافت می کند.

 

 

این سیستم با ترکیب یک حسگر میدان مغناطیسی سه بعدی به اندازه ناخن دست، براساس محصولی شناخته شده به اسم هالین وان (HallinOne) کار می کند، این محصول پیش از این نیز در ماشینهای لباسشویی برای تعیین محل دقیق استوانه مورد استفاده قرار گرفته است.

این حسگر که در چارچوب داخلی پنجره قرار دارد، قادر است تغییرات را در زاویه و حایگاه آهنربای متحرک در قسمت قاب پنجره را تشخیص دهد. برای مثال، وقتی پنجره قفل می شود این آهنربا حرکت می کند و حسگر آن را تشخیص می دهد.

این حسگر همچنین می تواند بین پنجره ای که قفل شده و پنجره ای که بسته شده تمایز قائل شود.

چارچوب این پنجره همچنین دربرگیرنده یک مسیر فرکانس رادیویی از یک دستگاه رادیو و یک کنترل کننده میکرو است. این امر موجب می شود که دستگاه بتواند وضعیت حسگر را به دامنه بردی از 20 تا 30 متر مخابره کند. این سیگنال در نهایت توسط یک ایستگاه مجهز به اینترنت چون یک رایانه، یک تلفن همراه یا یک جعبه کنترل چند منظوره دریافت می شود.

اگرچه درمیان راه، این سیگنال می تواند توسط مسیرهای فرکانس رادیویی با یک یا چند چارچوب پنجره دیگر مرتبط شود. براساس این روش، مادامی که پنجره ها بیش از 30 متر ازیکدیگر فاصله نداشته باشند یک ایستگاه واحد می تواند چندین پنجره را کنترل کند.

برای مثال موسسه فرانهوفر اظهار داشته است که کارکنان امنیتی می توانند بدون ترک میز پذیرش و محلی که در آن مستقر هستند، از این فناوری برای بررسی پنجره های ادارات استفاده کنند.

جدا از حسگر، آهن ربا و فرکانس رادیویی، هرکدام از چارچوبهای پنجره دربرگیرنده یک مولد برقی حرارتی از یک سلول خورشیدی است. این سلول خورشیدی قدرت را برای ابزارهای الکترونیکی این سیستم فراهم می کند.

اگرچه سیستم نگهبان پنجره هنوز در مرحله ساخت نمونه اولیه است، اما این موسسه و شرکای تولید کننده آن انتظار دارند تا پایان سال ساخت آن را آغاز کنند.




تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:20 صبح | نویسنده : | نظرات ()

محققان موسسه فناوری فرانهوفر با همکاری دانشگاه فنی برلین و شرکت ETTLIN موفق به ساخت یک نمونه جدید از سیستم ضد سرقت با استفاده از پارچه هوشمند شدند که در زمان نفوذ توسط مزاحم، یک علامت هشدار را اعلام می‌کند.

این پارچه هوشمند امکان شناسایی محل دقیق ورود غیر مجاز را فراهم کرده و بطور چشمگیری از دیگر سیستم‌های ضد سرقت ارزان‌تر است.

از این فناوری همچنین می‌توان به عنوان یک وسیله نامرئی حفاظتی در تمام ساختمان استفاده کرد.

این پارچه ساده و بی‌ضرر در حقیقت از یک شبکه ریز نخهای رسانای مرتبط به یک ریزپردازشگر برخوردار بوده که علائم هشدار منتشر شده در اثر بریده شدن پارچه را شناسایی کرده و یک زنگ هشدار را بصدا در می‌آورد.

 

از این سیستم می‌توان برای محافظت از ساختمانها، خزانه بانک و کامیونها حتی در برابر زیرکترین متجاوزان استفاده کرد. خودروهای پارک شده در توقف‌گاههای شبانه در معرض بیشترین حملات از سوی سارقان قرار دارند که پارچه روی بار را در زمان خواب راننده بریده و محموله آنرا به سرقت می‌برند. اگر این پارچه از پارچه هوشمند ساخته شده باشد، رانندگان به راحتی از دزدی باخبر می‌شوند.

 

شرکت بافندگی ETTLIN در کنار محصولات دیگر منسوجات فنی تولید کرده و برای این پارچه هوشمند تقاضای ثبت اختراع کرده است.

 

از دلایل کم هزینه بودن این پارچه هوشمند می‌توان به فرآیندهایی اشاره کرد که از مواد و اجزای استاندارد مانند نخهای رسانای با پوشش نقره و یک سیستم ارزیابی علائم ساده اما قوی استفاده می‌کند.

 

از دیگر مزیتهای آن نیز این است که می‌توان نخهای رسانا را در بسترهای پلی‌استر با استفاده از یک فرایند بافت منسوجات استاندارد صنعتی ادغام کرد. در نتیجه می‌توان پارچه را در هر اندازه و بطور سفارشی برای ارائه عملکرد مطلوب برش داد.




تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:16 صبح | نویسنده : | نظرات ()

شبکه انتقال نیرو درکشور ایسلند

 

 




تاریخ : سه شنبه 92/5/22 | 8:0 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()

گروهی از محققان چینی موفق شده اند ترانزیستوری طراحی کنند که بسیار کوچکتر و مصرف برق آن بسیار کمتر از ترانزیستورهای فعلی است.


به گزارش شین هوا، این نوع جدید از ترانزیستور که از ساختاری به نام دروازه نیمه شناور در آن استفاده شده است، جریان الکترون را در داخل تراشه به شکلی بهینه تر کنترل می کند به همین علت مصرف برق آن بسیار اندک است.
این ترانزیستور در تراشه های داخل دوربین های عکاسی ، حافظه های رم (RAM) و حافظه پنهانی داخلی واحد پردازش مرکزی رایانه ها موسوم به سی.پی. یو (CPU) قابل استفاده است.
محققان چینی اعلام کردند که با کاستن از سرعت عملیات حتی می توان تراشه هایی با مصرف برق کمتر تولید کرد.
آنها گفتند : محاسبات نشان می دهد با استفاده از این ترانزیستورها می توان اندازه یک سی.پی.یو را به یک دهم اندازه فعلی آن کاهش داد.



تاریخ : سه شنبه 92/5/22 | 12:32 عصر | نویسنده : | نظرات ()

محققان ژاپنی نسل جدیدی از کتری برقی را تولید کرده اند که در سریعترین زمان ممکن قادر به جوشاندن آب است.

 

126-13.JPG

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جوشاندن آب یکی از نیازهای روزمره محسوب شده و تلاش های زیادی برای کاهش این زمان صورت گرفته است.

 

محققان شرکت Tiger با ایجاد دو تغییر اساسی در ساختار کتری برقی، امکان دستیابی به سریعترین زمان جوشاندن آب را فراهم کرده اند.

 

نخستین تغییر، بهبود طراحی المنت های حرارتی کتری است که با ساختار جدید، امکان جوش آمدن سریعتر آب را فراهم می کند و دومین تغییر نیز نصب کاشف جوش آمدن آب است؛ ترکیب این دو تغییر باعث صرفه جویی چشمگیر در مصرف برق می شود.

 

در این کتری برقی از فناوری PCH-G‌ استفاده شده است که مصرف برق را تا 22 درصد در مقایسه با سریعترین کتری جهان – با قابلیت جوشاندن آب در یک دقیقه – کاهش می دهد.

 

این کتری برقی می تواند 140 میلی لیتر آب را در کمتر از 45 ثانیه بجوشاند؛ از کتری بخار خارج نمی شود و بخار تولید شده به شکل قطرات بداخل آب بازگردانده می شود و بدنه کتری نیز به هیچ عنوان داغ نمی شود.

 

کتری برقی Tiger PCH-G‌ از اوایل ماه سپتامبر (شهریور ماه) در ژاپن عرضه خواهد شد.




تاریخ : سه شنبه 92/5/22 | 12:30 عصر | نویسنده : | نظرات ()



یک مبتکر ایرانی، موفق به طراحی و ساخت دزدگیر دکل‌های انتقال برق در کشور شد.

اصغر چیتگران در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سمنان، افزود: معضل سرقت یا خرابکاری در تجهیزات دکل‌های خطوط انتقال برق هر از چند گاهی باعث سقوط سارقان یا موجب بروز خاموشی‌های گسترده و تحمیل هزینه های تعمیر و بازسازی زیادی می‌شود.

وی گفت: سیستم دزدگیر دکل‌های انتقال برق به محض ورود افراد غیر مجاز به محوطه دکل‌های انتقال با ارسال پیام متنی یا تصویری به مرکز کنترل یا نیروی انتظامی و همچنین به صدا در آوردن آژیر می تواند مانع از سرقت و یا خرابکاری دکل‌های انتقال شود.

مبتکر دزدگیر دکل های برق، با اشاره به اجرای این طرح توسط یکی از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه سمنان، افزود: این دستگاه همچنین می‌تواند اطلاعات مفیدی از شرایط جوی در محل دکل برای مرکز کنترل ارسال کند.

چیتگران خاطر نشان کرد: هشدار سرقت و خرابکاری بر روی دکل های انتقال فوق توزیع و توزیع برق و دکل های مخابراتی، هشدار نشست زمین، اعلام شرایط جوی در طول مسیر خطوط انتقال و نظارت بر کار گروه های تعمیرات خطوط انتقال و... از کاربردهای این دستگاه است.

وی تأکید کرد: یک نمونه پایلوت سیستم در شرکت برق منطقه‌یی سمنان نصب و به صورت آزمایشی بهره برداری شده که پس از بهره‌برداری رسمی، صنعتی خواهد شد.

مبتکر سمنانی که طراح و سازنده دستگاه دزدگیر دکل‌های انتقال برق است، تصریح کرد: کمبود نقدینگی جهت تأمین هزینه‌های بازاریابی و تحقیق و توسعه یکی از مشکلات موجود در تولید و تجاری‌سازی این طرح است که با اجرای طرح بر روی حداقل یک خط انتقال می‌توان این مشکل را حل کرد.




تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 8:31 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()


بالاترین ولتاژ :
بالاترین اختلاف پتانسیل که در محیط آزمایشگاه به دست آمده، 32 میلیون ولت است که در 17 می 1979 در موسسه نشنال الکترواستاتیکس در ایالات تنسی در ایالات متحده ایجاد شد. 
قویترین جریان الکتریکی: قویترین جریان الکتریکی در آزمایشگاه علمی لوس آلاموس در ایلات نیو مکزیکو و بوسیله یک بانک خازنی متشکل از 4032 خازن ایجاد شده است. در اثر اتصال همزمان این خازن ها در ظرف چند میکروثانیه جریانی معادل دو برابر کل جریان های الکتریکی در روی زمین تولید شد.
بیشترین فرکانس:
بیشترین فرکانسی که تا کنون اندازه گیری شده در آزمایشگاه موسسه استانداردهای آمریکا ، از یک نور زرد قابل دید بوده که مقدار آن در حدود 520 میلیارد هرتز است.

بلندترین صوت:
بلندترین صدای ایجاد شده در آزمایشگاه 210 دسیبل ، در حدود 400 هزار وات صوتی است که در اکتبر 1965 توسط یک بوق 14/63 متری ساخته شده از فولاد و بتن تولید شد. با این توان صدا می توان اجسام جامد را سوراخ کرد.
این تصویر هم مربوط به شکست دیوار صوت توسط جنگنده آمریکایی چند منظوره ی F/A-18 Hornet می باشد.

قویترین میدان مغنطیسی:
در سال 1977 آزمایشگاه فرانسیس بیتر نشنال مگنت در آمریکا موفق به ساخت میدان مغناطیسی به قدرت 301 کیلو گاوس ( معادل 30/1 تسلا ) شد. جنس آهنربا بیرونی از ترکیب فوق رسانای نیوبوم-تیتانیوم بود.
بزرگترین توربین بادی جهان:
بزرگترین توربین بادی جهان در شهر هاوایی قرار دارد که اندازه یک ساختمان 20 طبقه ارتفاع دارد و طول پره های آن به اندازه یک زمین فوتبال آمریکاییست. (عکس این توربینو در زیر می بینید)



تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 8:20 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()

رله نوعی کلید الکتریکی سریع یا بی‌درنگ است که با هدایت یک مدار الکتریکی دیگر باز و بسته می‌شود.روش کنترل باز و بسته شدن این کلید الکتریکی به صورتهای مختلف مکانیکی، حرارتی، مغناطیسی، الکترو استاتیک و ... می باشد. رله را ژوزف هانری در سال 1835 میلادی اختراع کرد.

 


از آنجا که رله می‌تواند جریانی قوی‌تر از جریان ورودی را هدایت کند، به معنی وسیع‌تر می‌توان آن را نوعی تقویت کننده نیز دانست.

در گذشته رله‌ها معمولاً با سیم‌پیچ ساخته می‌شد و از جریان برق برای تولید میدان مغناطیسی و باز و بسته کردن مدار سود می‌برد. امروزه بسیاری از رله‌ها به صورت حالت جامد ساخته می‌شوند و اجزای متحرک ندارند.

در رله‌های سنجشیِ دقت و حساسیت معینی تعریف می‌شود تا در موقع تغییر کردن یک کمیت الکتریکی و یا ‏یک کمیت فیزیکی دیگری شروع به کار کند. چنین رله‌ای برای مقدار معینی از یک ‏کمیت مشخص تنظیم می‌شود و اگر آن کمیت از مقدار تعیین و تنظیم شده کمتر و یا ‏بیشتر باشد رله آن تغییرات را می‌سنجد. رله سنجشی دو نوع دارد: ساده و مرکب.
رله سنجشی ساده اغلب دارای یک سیم پیچی تحریک شونده می‌باشد که در اثر ‏تغییر جریان و یا ولتاژ تحریک و موجب وصل شدن کنتاکتی می‌شود؛ مانند رله حرارتی و رله ‏جریان زیاد و رله فشار کم.

همچنین رله سنجشی مرکب دارای دو سیم پیچی تحریک شونده‌است که همانند رله‌ای که نسبت ولتاژ و جریان را می‌سنجد (رله سنجش مقاومت ظاهری)، آن قسمت از شبکه را که اتصالی شده‌است از مدار جدا می‌کند، مانند رله دیستانس. ‏
رله زمانی به تنهایی برای حفاظت تأسیسات الکتریکی کاربرد ندارد، بلکه همراه با رله ‏سنجشی برای حفاظت شبکه الکتریکی استفاده می‌گردد. زمان استعمال رله? زمانی در مواقعی است که تأخیری عمدی در عمل کلیدزنی (قطع و وصل با فرکانس بسیار پایین) در شبکه مورد نظر باشد. ‏از رله جهت یاب، برای کنترل و سنجش جهت توان و نیرو در شبکه الکتریکی و یا قسمتی از شبکه ‏جریان متناوب استفاده می‌شود. این رله از آن جهت نقش تعیین کننده‌ای در شبکه دارد که تعیین جهت نیرو برای حفاظت محلی و ‏سلکتیو در اغلب شبکه‌ها کاملاً ضروری و لازم است. به کمک رله جهت یاب می‌توان فقط ‏آن قسمت از شبکه که خسارت دیده و معیوب شده را از مدار خارج کرد. حتی می‌توان از این ‏رله جهت حفاظت ژنراتور و توربین در موقع برگشت توان نیز استفاده نمود




تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 8:16 عصر | نویسنده : | نظرات ()
این نوع ژله عمدتا از آب ساخته شده، و دگردیس پذیر است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از بخش علم و تکنولوژی خبرگزاری ANSA ایتالیا ، ژله ای بی شکل از آب ساخته شده و قادر به حرکت، با شتاب اشیاء و تبدیل است.
براساس این گزارش، این هیدروژل است که می تواند در آینده بدن ربات را تشکیل دهد و به یک لذت دگردیس تبدیل شده است.

مواد جدید مبتنی بر آب توسط محققان در دانشگاه کارولینای شمالی توسعه یافته و گزارش آنها در نشریه Nature منتشر شده است.

این حرکت نشان دهنده یک گام بزرگ رو به جلو و به سمت به اصطلاح تولید رباتیک نرم و بسیاری از برنامه های کاربردی از در زمینه پزشکی ممکن است، وجود داشته باشد.

این کار منجر به توسعه مواد خاص به نام هیدروژل، ژل شفاف و مبتنی بر آب و تا حدی سازگار است علاوه بر این مولکول های پلیمری کوچک ، قادر به حرکت بر روی فرمان است.

 در واقع، قرار دادن یونهای مس در شبکه ژلاتینی، محققان را قادر به کنترل ژلی که از طریق پیامهای الکتریکی، می تواند به شکل متفاوت و سفت ساختار پیدا کرده اند،باشند.

ژل قادر است به اشکال متنوع تر، به عنوان مثال، می توانید به یک گاز انبر قادر به گرفتن و محصور اشیاء است، تبدیل شود.

این مواد جدید نشان دهنده یک گام بزرگ رو به جلو در زندگی نسل جدیدی از روبات هاست زیرا قادر به بازتولید جنبش های برخی از موجودات زنده و همچنین پیدا کردن برنامه های کاربردی در صنایع مختلف، پزشکی، برای دولت کنترل مواد مخدر و یا برای تحقق داربست متغیر برای سازماندهی رشد بافت سلولی در حالت سه بعدی است.




تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 1:43 عصر | نویسنده : | نظرات ()
فاجعه هسته ای که در سال 2011 بر اثر وقوع زلزله و سونامی در ژاپن رخ داد، ژاپنی ها را بر آن داشت، تا هر چه سریع تر وابستگی خود را به انرژی هسته ای کاهش دهند، بر همین اساس دولت ژاپن به تازگی از برنامه ای برای کاهش استفاده از انرژی هسته ای و جایگزینی آن با انرژی باد بهره برداری کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بر اساس این طرح، آژانس انرژی و منابع طبیعی ژاپن شروع به ساخت بزرگترین مزرعه ی بادی- دریایی بر روی زمین کرده است، این طرح که از 143 توربین بادی تشکیل شده،  بر روی سطوح شناور قرار گرفته است و به کف دریا مستحک می شود، این مزرعه در مکانی نزدیک به سایت هسته ای فوکوشیما در حال احداث است و به گفته ی سازندگان آن توان تولید 1 گیگاوات برق را پس از اتمام در سال 2020 خواهد داشت.


مدیر پروژه این طرح،  تاکاشی ایشیهارا از دانشگاه توکیو درباره ی خطراتی که این نیروگاه را بر اثر وقوع زلزله و سونامی  تهدید خواهد کرد، اعلام کرد: که برای محافظت از چنین مواردی تدابیر ایمنی و امنیتی پیش بینی شده است و خبر خوب در این مورد این است که در صورت وقوع سونامی یا زلزله تنها با قطع برق این مزرعه ی بادی-دریایی  مواجه خواهیم شد و مانند گذشته خطراتی مانند وجود زباله های هسته ای و رادیواکتیو، منطقه ی آسیب دیده را تهدید نخواهد کرد.


بنابر گزارش های رسیده، اخیرا ماهی در این منطقه صید شده است، که آلوده به مواد رادیواکتیو بوده و سطح تابش آن 2540 برابر بیشتر اندازه ی قانونی می باشد، با وجود اینکه پرورش انواع دام و ماهیان در منطقه ی آلوده متوقف شده است، باز هم مصرف کنندگان داخلی از خرید و مصرف محصولاتی که از شرق ژاپن می آید، کاملا محتاط هستند، طرح مزرعه بادی-دریایی بخشی از طرح کلی ژاپن در خودکفایی انرژی تا سال 2040 می باشد.





تاریخ : دوشنبه 92/5/21 | 1:31 عصر | نویسنده : | نظرات ()
<   <<   56   57   58   59   60   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز