سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 با انتشار تصاویری از صفحه ساعت هوشمند سامسونگ بنام گلکسی آلتیوس، جنگ ساعتهای هوشمند بین دو کمپانی برتر سامسونگ و اپل شدت می گیرد.

همان طور که در تصاویر مربوط به Galaxy Altius هویداست، سامسونگ تحت کمپانی مخابراتی کره ای بنام SKTelecom نمونه اولیه را ساخته است. وجود کلماتی مانند samsung-GA7 که مربوط به نمایشگر خاص سامسونگ بوده و همچنین کلمه AltiusOS beta2 می تواند نشانگر سیستم عامل مبتنی بر اندروید برای ساعتهای هوشمند سامسونگ تعبیر شود و یا این طور گفته شود که سامسونگ برای ساعتهای هوشمند خود سیستم عاملی جدا خواهد داشت که با آندروید روی اسمارتفون های خود، سازگاری خودکار پیدا می کند.
بر اساس این تصاویر ، 235 مگابایت حافظه داخلی داشته و هر شات از این تصاویر چیز جدایی را نشان می دهد و بعنوان مثال یکی پخش کننده موسیقی را نشان می دهد و دومین تصویر یک ساعت را نشان می دهد و سومی اتصال ساعت به ایمیل کاربر را نشان می دهد و اینکه چه تعداد پیامک های نخوانده شده وجود دارد.
همچنین تصاویر نشان می دهد صفحه تاچ اسکرین است و عکسها 500 در 500 است بدان معنی که صفحه اسکرین ساعت حداقل 500 پیکسل رزولوشن داشته باشد که به استانداردهای گلکسی نزدیک تر خواهد بود.
اما این سوی بازار اپل نیز نقشه های خود برای iWatch را جلو می برد و از آنجایی که سامسونگ و اپل در بازار گوشی های هوشمند یا همان اسمارتفون با هم رقابت تنگاتنگی دارند، ممکن است ساعتهای هوشمند جنگ بعدی این دو غول سخت افزاری در بازار موبایل و کامپیوترهای پوشیدنی باشد.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
جدیدترین و جالب ترین روش صرفه در جویی برق
یک اکواریوم در ژاپن با نمایش مخصوص کریسمس خود بازدید کنندگان را شوک زده می کند. ژاپنی ها با استفاده از یک مار ماهی برقی، سازگار با محیط زیست، چراغ های درخت کریمس را روشن می کنند.

(مارماهی برقی غیر عادی‌ترین گونه ماهی هاست. این ماهی قادر است شوک‌های الکتریکی قوی تا 600 ولت تولید کند)
 
جدیدترین و جالب ترین روش صرفه در جویی برق

هر دفعه که این مار ماهی برقی حرکت می کند، ، دو پنل الومینویم به اندازه کافی برق ذخیره می کنند تا بتوانند درختی به بلندی 6 فیت را روشن کنند.

این اکواریوم در "کاموکارا"، در جنوب "توکیو" است.  این گروه خلاق ژاپنی از این مار ماهی برقی به مدت پنج سال است که استفاده می کنند. "کاژیکون میناوا" ، یکی از مسئولان این اواریوم می گوید: ما تصمیم گرفتیم که از مارماهی برقی با استفاده از برقی که دارد درخت کریسمس و تزئینات بالای ان را روشن کنیم.

مار ماهی برقی در برکه هایی در امازون و همجنین در رودخانه "اورینوکو" در امریکایی جنوبی زندگی می کند.
بدن این مار ماهی های برقی، از اندام های الکترونیکی برخوردار است. این مار ها حدود 6 هزار سلول مخصوص دارند که الکتروسایت خوانده می شود و مانند باتری های کوچک برق را ذخیره می کنند.



تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

گروهی از دانشمندان ناسا در بررسیهای خود نشان دادند که در صورت مهاجرت به مریخ و زندگی در روی سیاره سرخ انسان از بچه دار شدن محروم می شود.
حدود چند ماه قبل خبری منتشر شد مبنی بر اینکه آژانس فضایی آمریکا در حال بررسی احتمال اعزام فضانوردان به مریخ در یک سفر بدون بازگشت در سال 2030 است
.این پروژه که "کشتی ستاره ای صد ساله" (Hundred Years Starship) نام دارد با بودجه 7 میلیارد دلاری و تا سال 2030 اجرا می شود و هدف از آن تبدیل کردن سیاره سرخ به مستعمره جدید زمین و مهاجرت انسانها به این سیاره است.مرکز تحقیقات Ames در راستای همین پروژه نشان داد که بدون یک حفاظ بسیار پرقدرت برای فضاپیماها که بتواند در مقابل ذرات پروتونها مقاومت کند، بارداری در اعماق فضا غیرممکن خواهد شد.به گفته این محققان، حل این مشکل با استفاده از فناوریهای رایج و با تجهیزات علمی فعلی بسیار دشوار است.

"
تور استرام" بیو فیزیکدان پرتوهای فعال در این خصوص توضیح داد: "تواناییهای فعلی محافظها احتمالا مانع امکان بارداری بر روی مریخ خواهند شد. پوششهای محافظتی برای جلوگیری از پرتوهای خطرناک برای بارداری آنچنان پیشرفته نیستند که بتوانند از این خطر پیشگیری کنند
."براساس گزارش ایندیپندنت، همچنین، حساسیت بسیار بالای DNA نسبت به پرتوهای حاضر در فضا را هم باید در نظر گرفت.آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهند که تابش پرتوهای یونیزه کننده می تواند موجب مرگ سلولهای جنین حتی در سه ماهه دوم و سوم بارداری شود.بی شک نتایج تحقیقات این دانشمندان ناسا برای کسانی که آرزو دارند فرزندی با شناسنامه مریخی داشته باشند خبر بدی است.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

 

محققان موسسه تکنولوژی کالیفرنیا به تازگی ابزار آزمایشی خورشیدی ارائه کرده اند که می تواند مانند گیاهان با تبدیل نور خورشید به انرژی رفتارهای گیاهان زنده را در تولید انرژی شبیه سازی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این دستگاه با استفاده از پرتوهای خورشید و اکسید فلزی به نام "سریا" دی اکسید کربن یا آب را به سوخت قابل ذخیره یا قابل حمل تجزیه و تبدیل می کند. در حال حاضر صفحه های رایج خورشیدی تنها توانایی تولید انرژی را دارند که قابل حمل نبوده و باید در جا مصرف شوند.

اما "سریا" از این توانایی طبیعی برخوردار است که با گرم شدن اکسیژن تولید کرده و با سرد شدن اکسیژن را به خود جذب می کند. در صورتی که درون مجراهای این دستگاه آب یا دی اکسید کربن تزریق شود، سریا به صورت مداوم و با سرد شدن از مواد دریافت شده اکسیژن گرفته و آن را به هیدروژن یا مونوکسید کربن تبدیل می کند.

هیدروژن تولید شده در این دستگاه را می توان به عنوان سوخت خودروهای هیدروژنی مورد استفاده قرار داد و یا با ترکیب آن با مونوکسید کربن از آن به عنوان سوخت گاز ترکیبی استفاده کرد.



به گفته مخترعان این دستگاه در موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، موفقیت بزرگ در طراحی این دستگاه ویژگی ذخیره سازی سریا در رآکتوری خورشیدی است. همچنین فلز به کار رفته در این دستگاه کاملا در دسترس بوده به وفور یافت می شود. به گفته مخترعان سریا می توان با استفاده از این دستگاه به تولید گاز متان نیز پرداخت.

در حال حاضر این دستگاه از کارایی چندانی برخوردار نیست و تنها می تواند 0.7 تا 0.8 درصد از انرژی خورشیدی را در خود ذخیره کند و بیشتر این انرژی طی عبور از دیواره های رآکتور دستگاه از بین می رود. اما محققان امیدوارند که با عایق سازی بهتر و ایجاد دیافراگم کوچکتر در دستگاه بتوانند کارایی آن را تا 19 درصد افزایش دهند. چنین درصدی از کارایی می تواند این دستگاه را برای مصارف تجاری آماده سازد.

به گفته محققان این دستگاه رفتار گیاهان را تقلید می کند، به بیانی دیگر با استفاده از نور خورشید، دی اکسید کربن و آب و به کمک روندی مشابه فتوسنتز به تولید انرژی می پردازد.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

به گزارش خبرگزاری مهر، این فناوری می تواند صوت را به الکتریسیته تبدیل کند و به این شکل می توان در حین صحبت کردن با تلفن همراه، این دستگاه را شارژ کرد، هرچه زمان مکالمه طولانی تر باشد میزان شارژ تلفن همراه بیشتر خواهد شد. چنین ابداعی می تواند برای افرادی که معمولا از ضعف باتری موبایل خود شکایت دارند نعمت بزرگی به شمار رود. از این فناوری در عین حال می توان برای شارژ کردن دستگاههای پخش موسیقی و آی-پادها نیز استفاده کرد.

به گفته محققان دانشگاه سئول، همزمان با اینکه بلندگوهای موبایل سیگنالهای الکتریکی را به صوت تبدیل می کنند، روندی مخالف نیز در جریان بوده و می تواند صوت را به منبعی از انرژی الکتریکی تبدیل کند. از آنجایی که صدا جزئی جدانشدنی از زندگی انسانها است، می تواند برای تامین نیروی تجهیزات الکترونیکی روزمره منبعی قابل اطمینان به شمار رود.

در این ابداع جدید از رشته هایی از اکسید زینک استفاده شده که در میان دو الکترود قرار گرفته است. یک صفحه جاذب صوت در بالای این ساختار در مواجهه با امواج صوتی مرتعش می شود که این ارتعاش سیم اکسید زینک را منقبض و منبسط می کند. ابزارهایی که تا کنون با استفاده از این فناوری ساخته شده اند می توانند صداهایی با شدت 100 دسیبل که برابر آلودگی صوتی ترافیک شهری یا عبور یک قطار است را به جریان ملایم الکتریکی تبدیل کند.

شاید این میزان انرژی برای شارژ کردن موبایلها کافی نباشد اما مهندسان امیدوارند تغییر دادن مواد سیمهای به کار گرفته شده در این ساختار بتواند میزان تولید انرژی در فضاهایی با شدت صوت پایین تر را امکان پذیر سازد.

بر اساس گزارش دیلی میل، از دیگر نوآوری هایی که در استفاده از صوت به عنوان منبع انرژی در دست تکمیل هستند می توان به استفاده از صدای ناشی از ترافیک اتوبانها برای تقویت انرژی شبکه برق کشوری اشاره کرد. همچنین مهندسان آمریکایی در حال مطالعه بر روی ابزاری هستند که می تواند حرکات زانو در هنگام راه رفتن را به الکتریسیته تبدیل کند.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

 

یک موسسه تحقیقات آلمانی موفق به ثبت رکورد جدیدی از قوی‌ترین میدان مغناطیسی با قدرت 91.4 تسلا شده ‌است.
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از برگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان آزمایشگاه میدان مغناطیسی بالای درسدن برای دستیابی به این رکورد، دست به ساخت یک مارپیچ 200 کیلوگرمی مسی دولایه زده‌اند که جریان الکتریکی در آن برای چند میلیونیوم ثانیه یک میدان مغناطیسی عظیم ایجاد می‌کند.

هر چقدر یک میدان مغناطیسی قوی‌تر باشد، دانشمندان می‌توانند با دقت بیشتری به آزمایش آن دسته از مواد بپردازند که در قطعات الکترونیکی خلاقانه یا به اصطلاح ابررساناهایی که الکتریسیته را بدون هیچ گونه مقاومت هدایت می‌کنند، مورد استفاده قرار دارند. این چنین میدانهای مغناطیسی قوی با عبور یک جریان الکتریکی از میان یک مارپیچ مسی بدست میایند.

این در حالیست که این میدانهای مغناطیسی همچنین بر روی جریان الکتریکی نیز برای خروج آن از مارپیچ تاثیر می‌گذارند. هرچقدر این جریان شدیدتر باشد، این نیروها قویتر می‌شوند.

این محققان برای قویتر کردن تحمل مغناطیس خود در برابر فشار بالای 90 تسلا، مارپیچ مسی را با پوششی از الیاف کششی بالا که معمولا در جلیقه‌های ضد گلوله مورد استفاده است، پوشش دادند.

این مغناطیس در حال حاضر توجه بسیاری از دانشمندان مواد را در سراسر جهان از جمله سراسر اروپا، ژاپن و آمریکا جلب کرده و بسیاری از آنها از هم اکنون جای خود را در این آزمایشگاه برای آنالیز مواد خود رزرو کرده‌اند.

دانشمندان این آزمایشگاه قصد دارند شش مغناطیس دیگر را در چند سال آینده برای تطبیق با نیاز سایر محققان بسازند.

رکورد قدرت قبلی در دستان محققان آزمایشگاههای ملی لوس‌آلموس آمریکا قرار داشت که توانسته بود میدان مغناطیسی با قدرت 89 تسلا ایجاد کنند.



تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

نیروگاههای زیر کشدار (Extraction Condensing):

تولید حرارت به روش تولید پراکنده می‌تواند در نیروگاههای مجهز به توربین بخار زیر کشدار (Extraction Condensing)  انجام شود. به این طریق که مقداری از بخار قبل از رسیدن به آخرین مرحله توربین از آن خارج شود. گرمایش متمرکز می‌تواند با استفاده از بخار استخراج شده از توربین یا برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار داد.

از ایستگاه کاهش فشار بخار در مواقعی که از توربین بخار استفاده نشود، استفاده می شود. در این حالت بخار مطمئن برای تأمین حرارت فرآیندها تأمین خواهد شد. باید دقت داشت که در صورتیکه از توربین بخار استفاده نشود به این سیستم تولید پراکنده اطلاق نمی‌شود. در یک نیروگاه معمولی فقط برق تولید می‌شود ولی دریک نیروگاه Extraction Condensing جزئی از بخار برای تولید حرارت از توربین خارج میشود.

 

 نیروگاههای Back – pressure:

در نیروگاههای بخار معمولی، بخار فشار بالا در بویلر تولید میشود که اصطلاحا به آن بخار زنده اطلاق میشود. این بخار از میان توربین عبور می‌کند و پس از انبساط کامل، با فشار پایین وارد یک کندانسور میشود. در این بخش حرارت باقیمانده در این بخار با هوا یا آب منتقل میشود.

در یک توربین Back - pressure بخار از قسمتهای میانی توربین و با فشار بالاتر خارج میشود و از این بخار به منظور استفاده در مصارف گرمایشی استفاده میشود. این بخار می‌تواند مستقیما به عنوان بخار فرآیند (مثلا در ماشینهای کاغذسازی) یا بعنوان سیال گرم در یک مبدل حرارتی برای گرم کردن آب مورد استفاده در سیستمهای گرمایشی ناحیه‌ای مورد استفاد قرار گیرد.

- نیروگاههای Back - pressure صنعتی:

در نیروگاههای صنعتی Back - pressure معمولا فشار پشت توربین در بارهای کامل و جزئی و با در نظر گرفتن شرایط فرآیند ثابت نگه داشته میشود. همچنین میتوان از قسمتهای میانی توربین نیز مقداری از بخار را با کیفیت بالاتر را استخراج نمود. این بخار می‌تواند در فرآیندهای صنعتی استفاده شود یا به مصرف داخلی نیروگاه برسد. در صورتیکه این بخار به مصرف داخلی نیروگاه برسد به آن CHP اطلاق نمی‌شود. هرچه بخار با فشار بالاتر از توربین استخراج شود میزان برق تولیدی کمتر خواهد بود.

-  ‌نیروگاههای Back - pressure برای استفاده در گرمایش ناحیه‌ای:

در سیستمهای متداول گرمایش ناحیه‌ای آب گرم که حامل انرژی است با عبور از مبدلهای حرارتی عمل انتقال حرارت را انجام می‌دهد. دمای این آب با توجه به تغییرات دمای محیط متغیر خواهد بود. بسته به طراحی شبکه دمای آب خروجی از نیروگاه حداکثر بین 120 تا 150 درجه سانتی گراد در نظر گرفته میشود. بعنوان مثال اگر میانگین دمای آب خروجی از نیروگاه بین 80 تا 85 درجه باشد، دمای آب برگشتی حدود 50 تا 55 درجه سانتی گراد خواهد بود.

در بعضی از مواقع برای افزایش دمای آب خروجی ازنیروگاه بویلرهایی بصورت سری با مبدلهای حرارتی در نظر گرفته میشود. لازم بذکر است افزایش حرارت در اثر عبور از این بویلرها نباید در محاسبات راندمان کل سیستم CHP منظور شود.

هر چه دمای آب خروجی از سیستم گرمایش ناحیه‌ای بیشتر باشد. میزان تولید برق کاهش خواهد یافت ارتباط بین میزان برق حرارت تولیدی را با فاکتوری بنام نسبت حرارت به برق     (Heat to power Ratio)   می‌سنجد.

 

 توربین گاز و بویلر بازیافت حرارت:

یک سیستم ساده و کم هزینه تولید پراکنده برق و حرارت میتواند با ترکیب یک توربین گاز و یک بویلر بازیافت حرارت ایجاد شود. گازهای داغ خروجی از توربین گاز از یک بویلر بازیافت حرارت عبور می‌کنند و بخار مورد نیاز فرآیند یا گرمایش مورد نیاز را تأمین می‌کند. در این نوع نیروگاهها، هوای داغ خروجی از توربین گاز از بویلر بازیافت حرارت عبور کرده و حرارت خود را به سیال حامل (آب) منتقل می‌کند. در بسیاری از مواقع از گاز طبیعی بعنوان سوخت مصرفی استفاده میشود. اما گازوئیل یا ترکیبی از گاز و گازوئیل نیز به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میزان حرارت بازیافت شده به نوع سوخت مصرفی و دمای حرارت بازیافت شده بستگی دارد. اگر از گاز طبیعی بعنوان سوخت توربین گاز استفاده شود، میتوان دمای گازهای خروجی از بویلر بازیافت را به حدود 60 تا 100 درجه سانتی گراد کاهش داد ولی در صورتیکه از سوختهای مایع استفاده شود بمنظور کاهش ریسک خوردگی گوگرد باید دما بین 120 تا 170 درجه کنترل شود. در بعضی مواقع نیروگاه به یک مشعل کمکی مجهز میشود که از گازهای خروجی از توربین گاز بجای هوای احتراق استفاده می‌کند. طبیعتا حرارت تولیدی از مشعلهای کمکی را نباید در محاسبه حرارت تولیدی از CHP منظور نمود.

در بعضی از مواقع نیز اگزوز خروجی از توربینهای گاز مجهز به یک کنار گذر (By- Pass) خواهد بود که در اینصورت میتوان فقط در مواقع لازم از بویلر بازیافت استفاده کرد و در مواقع غیر ضروری آنرا از سیستم حذف نمود.

 

 نیروگاههای سیکل ترکیبی:

اخیرا، استفاده از نیروگاههای سیکل ترکیبی که شامل یک یا چند توربین گاز به انضمام بویلرهای بازیافت حرارت و توربین بخار هستند نیز متداول شده‌اند. یک نیروگاه سیکل ترکیبی شامل یک یا چند توربین گازی و توربین بخار است. بسته به نوع توربین بخار، نیروگاه می‌تواند معمولی یا تولید پراکنده باشد.

اگر از خنک کن‌های کمکی برای خنک کردن مایعات خروجی از توربین بخار استفاده نشود میتوان این واحدها را بعنوان واحدهایCHP   مورد استفاده قرار دارد. مشخصه تمامی نیروگاههای سیکل ترکیبی، بازیافت حرارت از گاز خروجی توربینهای گاز است. این حرارت توسط بویلرهای بازیافت و به منظور تولید بخار مورد نیاز توربینهای بخار استفاده میشود. معمولا برای افزایش کیفیت بخار از مشعلهای کمکی که از گاز خروجی توربین گاز بعنوان هوای ورودی استفاده می‌کنند برای حرارت دادن بویلر کمکی استفاده میشود. سیستمهای سیکل ترکیبی که در آنها از مایع خروجی از کندانسور برای تأمین حرارت استفاده میشود اساس سیستمهای تولید پراکنده با سیکل ترکیبی را تشکیل می‌دهند.

 

 نیروگاههای مجهز به موتورهای رفت و برگشتی:

این روش نیز مشابه به روش تولید پراکنده در نیروگاههای گازی است با این تفاوت که بجای توربین گاز از موتورهای درونسوز رفت و برگشتی استفاده میشود. در نیروگاههایی که از موتورهای رفت و برگشتی استفاده می‌کنند، حرارت می‌تواند از روغن موتور یا آب خنک کن موتورها از حرارت گازهای خروجی از اگزوز بازیافت شود.

بازده الکتریکی موتورهای رفت و برگشتی بین 35 تا 42 درصد است و در صورتیکه در اثر قوانین زیست محیطی لازم باشد اکسیدهای نیتروژن به میزان زیادی کاهش پیدا کند این راندمان 1% کاهش می‌یابد. با توجه به اینکه موتورهای پیشرفته گازهای اگزوز خنک‌تری (حدود 400) دارند، بازیافت حرارت فقط می‌تواند بصورت بخار باشد. مثلا یک موتور دیزل 2/4 مگاواتی می‌تواند 5/1 مگاوات بخار و 1/3 مگاوات آبگرم و داغ تولید کند. با توجه به اینکه کل مصرف سوخت برای این موتور حدود 10 مگاوات خواهد بود، بازده کل مجموعه حدود 88% می‌رسد.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

 

در صورتیکه سیستم جدید و پیشگام روشنایی در هلند موفق عمل کند، دیگر نیازی به یادآوری برای خاموش‌کردن چراغها نیست.

به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشگاه فناوری دلفت در حال آزمایش یک سیستم روشنایی هوشمند خیابان در محوطه این دانشگاه است که تا 80 درصد برق کمتری از سیستمهای کنونی استفاده کرده و همچنین نگهداری از آن کم‌هزینه‌تر است.

این سیستم از چراغهای خیابان با نور ال‌ای‌دی، حسگرهای حرکتی و ارتباط بی‌سیم ساخته شده است.

به گفته محققان این دانشگاه، این امر بدین معنی است که در زمان عدم حضور عابر، خودرو یا موتورسوار، این
سیستم نور را کمتر کرده و این، به ذخیره میزان قابل توجهی از انرژی در زمان خالی بودن محوطه منجر می‌شود.

این سیستم توسط چینتان شاه، فارغ‌التحصیل مدیریت فناوری این دانشگاه ساخته شده که به معرفی ایده جالب نور کم‌شونده و حسگرهای حرکتی برای ساخت سیستمهای چراغهای خیابانی پرداخته است.

کشور هلند سالانه بیش از 300 میلیون یورو برای مصرف برق خیابانها هزینه می‌کند، در حالیکه شبکه چراغهای خیابانی سالانه بیش از 1.6 میلیون تن دی‌اکسیدکربن از خود منتشر می‌کند.

در این سیستم، تمام چراغهای خیابان در زمان حضور یک عابر روشن شده، اما پس از آن هیچگاه بطور کامل خاموش نمی‌شوند بلکه تا میزان 20 درصد از انرژی استاندارد خود را مصرف می‌کنند.

همچنین به دلیل سیستم پیام رسانی خودکار در مورد نقایص محتمل به اتاق کنترل، دیگر کارمندان بخش نگهداری نیازی به کشیکهای شبانه برای شکار عیوب ممکن در سیستم ندارند.

اکنون این شیوه در حال آزمایش بوده و در صورتیکه با موفقیت عمل کند، انگلیس نیز از آن بطور گسترده‌ای بهره خواهد برد.




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()

تولید همزمان برق و حرارت و برودت (Combined Cool, Heat and Power) تولید ترکیبی برق با توان محوری و حرارت مفید، توسط یک سیستم، با استفاده از دو شکل مختلف انرژی مفید با به کارگیری یک منبع اولیه انرژی به شمار می‌آید. به عبارت دیگر تولید ترکیبی برق و گرما و سرما یا به اختصار تولید ترکیبی(CCHP)  عبارت است از تولید همزمان و توام ترمودینامیکی دو یا چند شکل انرژی از یک منبع ساده اولیه.



http://s1.picofile.com/file/6848053318/cchp_m2.jpg

این فن آوری برای نخستین بار در نیروگاههای سیکل بخاری استفاده شد، به طوری که از بخار استخراج شده از سیکل برای مصارف گرمایشی کارخانه و واحدهای اطراف آن بهره گرفته می‌شد. اگرچه با این عمل راندمان اینگونه نیروگاهها اندکی کاهش می‌یافت ولی با تأمین حرارت مورد نیاز در مصرف سوخت تا حد زیادی صرفه‌جویی به عمل می‌آمد. در سالهای اخیر، کاربرد این سیستم‌ها که بهره‌وری بالایی را در مصرف انرژی درپی دارد، به نیروگاههای بخار محدود نگشته و به سایر مولدهای تولید قدرت اعم از مکانیکی یا الکتریکی گسترش یافته است، به طوری که امروزه می‌توان هر سیستم مولد قدرت را با هر اندازه و با هر کاربردی به صورت یک واحد مشترک طراحی کرد و بدین ترتیب علاوه بر تولید توان الکتریکی یا مکانیکی به وسیله دستگاه، بهره‌گیری از حرارتی اتلافی مولد یا موتور را به صورت انرژی گرمایی قابل استفاده و امکان‌پذیر ساخت.

نیروگاههای تولید ترکیبی را می‌توان به پنج دستة کلی تقسیم نمود.

- بازیافت از توربینهای زیرکش دار (Extraction condensing)

- بازیافت از توربینهای پس فشاری (Back – Pressure)

- بازیافت حرارت از توربین های گازی ( (Gas turbine heat recovery

- بازیافت از سیکل ترکیبی  (Combined Cycle)

- بازیافت از موتورهای رفت و برگشتی  (Reciprocating Engines)

ساده‌ترین نیروگاه تولید همزمان، نیروگاههایی هستند که از توربینهای Back - pressure استفاده می‌کنند. در ایـن نیروگـاهها، برق و حرارت در یک توربین بخار تولید میشود. یکی دیگر از اجزای اصلی نیروگاههای Back - pressure بویلر است که می‌تواند برای سوزاندن سوختهای جامد، مایع یا گازی شکل طراحی شود.


http://s1.picofile.com/file/6848054324/cchp_m1.jpg

 

 




تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()






تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
<   <<   56   57   58   59   60   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز