تلویزیون هوشمند؛ عبارتی که این روزها بسیار میشنویم. دستگاههایی که علاوه بر نمایش کانالهای مختلف تلویزیونی امکان اتصال به اینترنت را دارند، حتی مدلهای پیشرفتهتر آنها صدای شما را شنیده و دستوراتتان را اجرا میکنند. اما آیا با تمامی این پیشرفتهای انجام گرفته، رؤیای یک تلویزیون هوشمند واقعی به تحقق پیوسته یا هنوز در ابتدای راه هستیم؟ برای یافتن پاسخ این سوال بد نیست نگاهی به وضعیت فعلی این دستگاهها بیندازیم.
تلویزیونهای هوشمند عمدتا از سال 2007 به بعد وارد بازار شدند. شرکتهایی همچون الجی، سامسونگ، پاناسونیک، شارپ و توشیبا همگی از همان ابتدا با معرفی پلتفرم اختصاصی خود نشان دادند که به خوبی به پتانسیل بالای این نوع تلویزیونها واقفاند. تلویزیونهایی که با اتصال به اینترنت میتوانید در آنها اپلیکیشن نصب کنید و به راحتی به وبگردی بپردازید. گرچه در ابتدا مجبور به اتصال کابل شبکه بودیم اما امروز اکثریت تلویزیونهایی که عنوان هوشمند را به یدک میکشند دارای کارت شبکه بیسیم یا WiFi داخلی هستند.
شاید این سؤال در ذهن تداعی شود که این تلویزیونها با چه نرمافزار یا سیستمعاملی کنترل میشوند؟ سیستمهای نرمافزاری اکثر این دستگاهها قدرت گرفته از لینوکس، اندروید و دیگر سیستمعاملهای متن-باز یا Open-source هستند؛ منتهی با این تفاوت که شرکت سازنده، سیستم عامل را برای سختافزار تلویزیون شخصیسازی کرده و ظاهر کاربری آن را به دلخواه تغییر میدهد.
باید اذعان نمود که دو شرکت الجی و سامسونگ در زمینه تلویزیونهای هوشمند فعالتر از دیگر شرکتها عمل کردهاند. به عنوان مثال، جدیدترین مدل شرکت سامسونگ، با داشتن وبکم داخلی دارای قابلیتهایی همچون تشخیص اشارات و حرکات دست، تشخیص چهره و همچنین کنترل صوتی است که آن را از دیگر محصولات متمایز میسازد. اگر چه شاید کیفیت اجرای امکانات یاد شده در حد ایدهآل نباشد اما قدمی درست در مسیر هر چه بیشتر هوشمندسازی تلویزیونها به شمار میآید. اضافه کنید امکاناتی همچون گفتگوی تصویری و قابلیت مشاهده ویدیوها از طریق Netflix، HuluPlus، Youtube و … را که هرکدام به عنوان اپلیکیشن نصب شده و در صورت نیاز به راحتی بهروزرسانی میشوند.
تصویر بالا گرچه توسط سامسونگ و برای نشان دادن قابلیت تشخیص حرکات دست ساخته شده ولی شاید شما را به یاد مایکروسافت و محصول کینکت این شرکت نیز بیندازد. مایکروسافت با توجه به محبوبیت کینکت میتواند گامهای اساسیتری در زمینه ورود به عرصه محتوای تلویزیون داشته باشد.
در میان رقابت غولهای فناوری، شرکتهای کوچک نیز بیکار ننشستهاند. یک شرکت چینی اخیرا تلویزیونی 26 اینچی بنام Ice Screen معرفی کرد که با سختافزار نسبتا قوی خود جلب توجه میکند. پردازشگر دو هستهای Cotex A9 یک گیگاهرتزی به همراه 4 گیگابایت رَم که دارای WiFi داخلی و پورتهای ورودی USB، HDMI و SD Card است و میتواند تصاویر را بصورت افقی و عمودی نمایش دهد. سیستمعامل به کار رفته در این تلویزیون 315 دلاری نیز اندروید است.
اما اگر دنبالکننده خبرهای فناوری باشید حتما تا کنون راجع به شایعات مربوط به قصد اپل برای ورود به بازار تلویزیون شنیدهاید. این شرکت البته محصولی بنام Apple TV را از قبل دارد که تنها یک جعبه کوچک با طراحی زیباست که با اتصال به تلویزیون و اینترنت، بعنوان واسطه جهت مشاهده آنلاین ویدئوها عمل نموده و با سرویسهایی همچون Netflix و HuluPlus سازگار است. البته این محصول هیچگاه برای اپل حکم محصولی راهبردی را نداشته، همانطور که استیو جابز در کنفرانس D5 از آن به عنوان یک پروژه سرگرمی برای این شرکت یاد کرد، چون اعتقادی به رشد بازار محصولات مشابه به دلیل انحصارطلبی شرکتهای فراهمکننده شبکههای کابلی تلویزیون نداشت.
ولی شایعات در مورد تلویزیون اپل زمانی بیشتر شد که جابز قبل فوتاش، در بیوگرافی منتشر شده از آخرین پروژهای که درگیر آن بوده پرده برداشت. او مشتاق بود همان کاری را که برای کامپیوترها، پخشکنندههای موسیقی و تلفنهای همراه انجام داده بود، در مورد تلویزیونها هم عملی نماید. جملات زیر عینا به نقل از وی در این کتاب آمده است:
با این اوصاف، در چنین تلویزیونی به طور حتم دیگر کاربر نیاز به وَر رفتن با کنترل از راه دور نداشته و به سرعت برنامه مورد علاقه خود را پیدا میکند. البته اپل برگ برنده دیگری هم دارد. فناوری Siri که بهانه فروش آیفون 4s شد میتواند بصورت گسترده در این تلویزیون به کار گرفته شود و تا حد زیادی کاربران را از ریموت کنترل دستی بینیاز سازد. سیستمعامل iOS نیز میتواند مغز متفکر چنین تلویزیونی باشد، با امکان اجرای تمامی اپلیکیشنهایی که قبلا توسط اکانت آیتونز خود خریداری کردهاید؛ ترکیبی هوشمندانه از یکپارچهسازی که اپل تا بحال نشان داده که به خوبی از عهدهاش برمیآید.
اما اپل هنوز نیازمند یک برگ برنده دیگر برای موفقیت چنین محصولی خواهد بود و آن چیزی نیست جز تفاهم با شبکههای کابلی. مشابه همان تفاهمی که قبلا اپل موفق شد با شرکتهای فعال در زمینه موسیقی برقرار کرده و به لطف استقبال بینظیر کاربران، سود کلانی را نصیب این شرکتها و خودش نماید. اخیرا در این مورد نیز اخباری منتشر شده که نشان میدهد این شرکت در حال مذاکره با شرکتهای مربوطه است.
طرح مفهومی از تلویزیون احتمالی اپل
یکی از جنبههای جذاب و شیرین فناوری، امکان خیالپردازی و امید به تبدیل به واقعیت شدن این تصورات است. اگر موافق باشید در انتهای این مقاله اندکی هم تصوراتمان را از آینده این فناوری به اشتراک بگذاریم.
فرض کنید که از سر کار برگشتهاید و با ورود شما به اتاق نشیمن، تلویزیون بصورت خودکار روشن میشود. طبیعتا با چک کردن زمان ساعت، باید منتظر پیغامی با مضمون خسته نباشید و خوشامدگویی از طرف تلویزیون هوشمندمان باشیم. موسیقیای ملایم جهت آرامش اعصاب شما پخش شده و سپس با دستوری صوتی جدیدترین اخبار را درخواست میکنید. هر زمان که دوست داشتید قسمت جدید سریال محبوبتان را فراخوانی نموده و بدون نیاز به هرگونه وسیله جانبی و عینک مخصوص، از پخش سهبُعدی آن لذت میبرید.
شاید اما شما متاهل بوده و صاحب فرزند باشید. زمانی که فرزندتان روبروی تلویزیون قرار میگیرد، با تشخیص صورت و یا پردازش جثه و قد وی، تنها محتوای مناسب با سن او پخش میشود و خیالتان از این بابت راحت میگردد.
تمامی این تصورات در آینده نزدیک امکانپذیر خواهند بود، اما تنها یک سوال باقیست؛ چقدر تا آن روز فاصله داریم؟ خوشحال میشوم اگر شما هم نظرات و تصورات خودتان را در رابطه با آینده تلویزیونهای هوشمند با ما و خوانندگان عزیز در میان بگذارید.
تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
مخترع جوان دانشجو دستگاه تولید انرژی الکتریکی از خاک اختراع کرد که به صورت مداوم 20 سال برق تولید میکند
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از برنا، محمد حسن احمدی شلمانی، دانشجوی رشته کنترل گرایش ابزار دقیق دانشگاه آزاد واحد خمین این دستگاه را با 200 هزار تومان در مدت سه ماه ساخته است
احمدی شلمانی با اشاره به هزینه های گزاف تولید برق از سایر منابع گفت: خاک ارزانترین منبع است و این دستگاه هم هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.
او افزود: این دستگاه به صورت پیل شیمیایی عمل میکند و از 2 فاز آند و کاتد و مقداری خاک مرطوب که درون محفظهای نگهداری می شود، تشکیل شده است.
احمدی شلمانی گفت: در صورتی که خاک این دستگاه هر 14 ماه یکبار مرطوب شود، به صورت مداوم 20 سال برق تولید میکند.
او با اشاره به فلز گرانقیمتی که در دستگاه تولید انرژی الکتریکی استفاده شده، گفت: اگر مسوولان، این فلز را که در معادن ایران به راحتی یافت میشود ارزان در اختیارم قرار دهند، میتوانم به کمک آن یک لامپ 100 وات را با هزینه 5 میلیون تومان به مدت 20 سال روشن نگه دارم. در صورت حمایت و تولید صنعتی، این دستگاه برق اتوبانها، پارکها، فضای سبز و پیادهروها را تامین میکند.
این اختراع با عنوان تولید انرژی الکتریکی از خاک با شماره 67341 در اداره کل ثبت شرکتها ومالکیت صنعتی ایران ثبت شده است
تاریخ : جمعه 92/5/25 | 5:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
کارشناسان استفاده اصلی از این کار را برای موارد نظامی برشمردند که موارد علمی خاصی نیز برای انجام آن وجود دارد.
تاریخ : جمعه 92/5/25 | 2:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران،لامپ های بی سیم توسط موسسه فرانهوفر آلمان طراحی شده است.
این لامپ ها که دارای بردهای نانو الکتریکی هستند بر روی هر میز که قرار بگیرند بدون نیاز به برق و یا شارژ روشن می شوند.
این لامپ ها دارای تابش الکترو مغناطیسی هستند در سیستم طراحی شده ابتدا میزان روشنایی مورد نظر تخمین زده می شود و سپس برد مورد را برای لامپ ها راه اندازی می کنند.
طراحان این پروژه قصد دارند بردهایی طراحی کنند که با همین روش موبایل ها و لپ تاپ ها را شارژ کنند.
تاریخ : جمعه 92/5/25 | 2:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینتیفیک، این محفظه شبیه به یک کابینت بلند است که از چند طبقه تشکیل شده است.
در هر طبقه چند شارژر مطابق با برند های مختلف تلفن همراه قرار گرفته است. بعضی از شارژرها شبیه به بشقاب هستند و فقط کافی است که تلفن همراه یا تبلت را روی آن قرار داد.
در این محفظه می توان علاوه بر تلفن همراه , تبلت، لپ تاپ و دوربین را نیز شارژ کرد .
برای کار با این دستگاه، کاربران هیچ نگرانی برای دزدیده شدن یا گم شدن تجهیزات الکترونیکی خود ندارند چراکه در ابتدای کار از آنان خواسته می شود که برای خود یک رمز عبور تعریف کنند. پس از شارژ دوباره از آنان خواسته می شود تا برای تحویل دستگاه، رمز عبور خود را وارد کنند و درصورت صحیح بودن رمز، تلفن همراه خود را تحویل بگیرند.
در مراحل مختلف کار رنگ کیوسک تغییر می کند تا کاربر از روند کار مطلع شود.
چنانچه بنا به دلایلی رمز وارد شده توسط کاربر فراموش شود، دستگاه پس از طی مراحل امنیتی توسط تکنسین به کاربر پس داده می شود.
برای شارژ توسط این کیوسک ،مبلغ کمی گرفته می شود، درصورتی که کاربر تمایلی به پرداخت پول نداشته باشد موظف است که در مدت شارژ، پیام های بازرگانی و تبلیغاتی کیوسک را مشاهده کند.
مهمترین کاربرد این محفظه در لابی هتل ها ، اماکن تفریحی، ایستگاه های اتوبوس و فرودگاه هاست.
تاریخ : جمعه 92/5/25 | 2:0 صبح | نویسنده : | نظرات ()
آیا هرگز حتی در عمیقترین لایه های تخیل خودتان به این فکر کردهبودید که با چشمتان بنویسید؟ یک دانشمند فرانسوی دستگاهی ابداع کرده است که کاربران به کمک آن میتوانند با چشمانشان بنویسند.به گزارش پارس ناز این دستگاه که به کاربر کمک میکند کار نوشتن را فقط با استفاده از چشمانش انجام دهد، بویژه برای افراد معلول و دارای برخی ناتوانیهای خاص بسیار مفید است.
دکتر لورنسو از دانشگاه پییر و مادام کوری در پاریس یک دستگاه پزشکی ساخته است که حرکات چشم کاربر را به نوشتههای شبیه دستخط تبدیل میکند.اهمیت این دستگاه در این است که تا پیش از این، ساخت چنین دستگاهی امکان پذیر نبود چون چشم انسان حرکات غیرارادی زیادی دارد.اما دکتر لورنسو متوجه شد که با استفاده از یک خطای چشمی که به آن حرکت معکوس فای (phi) میگویند، میتواند دستگاهی برای رهگیری حرکات ارادی چشم بسازد.
دکتر لورنسو گفته است افراد میتوانند با 90 دقیقه آموزش از این دستگاه استفاده کنند.افرادی که توانایی کار با این دستگاه را پیدا کنند میتوانند در دقیقه 20 حرف بنویسند.این دستگاه گرچه سرعت نوشتن بالایی را به کاربران نمیدهد، اما برای کاربران دارای برخی معلولیتها و ناتوانیها بسیار مفید است.این دستگاه علاوه بر نوشتن حروف، در نوشتن اعداد و ترسیم برخی اشکال به کاربران کمک میکند.
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 9:5 عصر | نویسنده : | نظرات ()
تا حالا چراغی دیدید که هم محیط اطراف را روشن کند و هم موسیقی پخش کند ؟
در حقیقت ما در حال صحبت کردن لامپ LED هستیم که یک بلندگوی بیسیم جلوی آن قرار دارد و کاربر میتواند آیپد،PC و یا تلفن همراه خود را به صورت بیسیم به آن متصل کرده و موسیقی گوش دهد.
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 9:1 عصر | نویسنده : | نظرات ()
پرکاربردترین وسیله شخصی که این روزها در دست همه وجود دارد تلفن همراه است. از لحظه اختراع تلفن همراه تا امروز پیشرفت های چشم گیری در این عرصه دیده شده است. قسمتی از این پیشرفت را می توان طرح های جالبی دانست که برای آینده ارائه شده اند.
"ایشات گاریپو" از جمله کسانی است که تا به حال چنیدن تلفن همراه برای کارخانه های بزرگ فناوری طراحی کرده است و اینبار طرحی بسیار متفاوت البته فضایی را ارائه کرده است. او قصد دارد یک تلفن همراه را در قالب هندزفری ارائه کند.
"کامبالا" نام تلفن همراهی است که قابلیت تبدیل شدن به یک هندزفری را دارد و می توانید آن را به راحتی روی گوشتان قرار دهید. این قابلیت باعث می شود تا تلفن همراه فضای کمتری را اشغال کند و حمل و نقل آن آسان تر شود.
به نظر گذاشتن یک تلفن همراه روی صورت خیلی جلوه جالبی نداشته باشد اما گاریپو برای این مشکل نیز راه حلی دارد. از انجایی که کامبالا از شیشه درست شده است نامرئی می شود و دیگر هیچ چیز جز صورت شما معلوم نخواهد بود.
این تلفن همراه بدنه ای شیشه و انعطاف پذیر دارد پس به هر حالتی که شما دوست داشته باشید تغییر شکل خواهد داد. طراح کامبالا گفته است این تلفن همراه می تواند برای سال 2015 در دست مردم قرار بگیرد.
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 8:59 عصر | نویسنده : | نظرات ()
بالاترین ولتاژ :بالاترین اختلاف پتانسیل که در محیط آزمایشگاه به دست آمده، 32 میلیون ولت است که در 17 می 1979 در موسسه نشنال الکترواستاتیکس در ایالات تنسی در ایالات متحده ایجاد شد.
قویترین جریان الکتریکی: قویترین جریان الکتریکی در آزمایشگاه علمی لوس آلاموس در ایلات نیو مکزیکو و بوسیله یک بانک خازنی متشکل از 4032 خازن ایجاد شده است. در اثر اتصال همزمان این خازن ها در ظرف چند میکروثانیه جریانی معادل دو برابر کل جریان های الکتریکی در روی زمین تولید شد.بیشترین فرکانس:بیشترین فرکانسی که تا کنون اندازه گیری شده در آزمایشگاه موسسه استانداردهای آمریکا ، از یک نور زرد قابل دید بوده که مقدار آن در حدود 520 میلیارد هرتز است.بلندترین صوت:بلندترین صدای ایجاد شده در آزمایشگاه 210 دسیبل ، در حدود 400 هزار وات صوتی است که در اکتبر 1965 توسط یک بوق 14/63 متری ساخته شده از فولاد و بتن تولید شد. با این توان صدا می توان اجسام جامد را سوراخ کرد.این تصویر هم مربوط به شکست دیوار صوت توسط جنگنده آمریکایی چند منظوره ی F/A-18 Hornet می باشد.قویترین میدان مغنطیسی:در سال 1977 آزمایشگاه فرانسیس بیتر نشنال مگنت در آمریکا موفق به ساخت میدان مغناطیسی به قدرت 301 کیلو گاوس ( معادل 30/1 تسلا ) شد. جنس آهنربا بیرونی از ترکیب فوق رسانای نیوبوم-تیتانیوم بود.بزرگترین توربین بادی جهان:بزرگترین توربین بادی جهان در شهر هاوایی قرار دارد که اندازه یک ساختمان 20 طبقه ارتفاع دارد و طول پره های آن به اندازه یک زمین فوتبال آمریکاییست. (عکس این توربینو در زیر می بینید)
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 8:56 عصر | نویسنده : | نظرات ()
مبتکری در فلوریدا موفق به ابداع لامپی شده است که در آن بخشی از طیف نور آبی حذف شده است تا به این شکل ساعت طبیعی بدن افرادی که در محدوده های زمانی در حرکت هستند، به ویژه فضانوردان مختل نشود. به گزارش خبرگزاری مهر، همانطور که کارگران کار در شب و افرادی که در مسیرهای طولانی سفر می کنند به خوبی می دانند عبور از میان محدوده های زمانی می تواند ساعت طبیعی بدن را مختل سازد. برای رفع این مشکل مخترعی در فلوریدا در حال آزمودن ابداع خود، یک لامپ زیستی LED است که می تواند به واسطه تولید ملاتونین، هورمون خواب بدن که زمان شب را به بدن اعلام می کند، ریتم شبانه روزی بدن را تنظیم کند.
حذف بخشی از طیف نور آبی در این لامپ چنین ویژگی را ایجاد کرده است در حالی که حذف این بخش از طول موج نور آبی باعث تغییر در سفیدی نور لامپ نشده است. در حدود 20 سال پیش محققان پزشکی کشف کردند که چشم از گیرنده های نوری مجزایی برخوردار است که می تواند طول موجهای مختلف نوری را دریافت کرده و سپس با ارسال سیگنالهایی به هیپوتالاموس مغز ترشح ملاتونین را مدیریت کند.
با وجود اینکه ملاتونین در انسان ایجاد خواب آلودگی نمی کند، به بدن برای استراحت کردن آماده باش می دهد. عده ای از تولید کنندگان در صنعت لامپ تا کنون لامپهایی تولید کرده اند که با افزایش طول موجهایی خاص و مختل کردن چرخه تولید ملاتونین بدن می توانند افراد را بیدار نگه دارند.
اکنون "فرد مکسیک" مدیر گروه علوم نوری در فلوریدا در تلاش است در مسیری مخالف این رویکرد حرکت کرده و به افرادی که دچار اختلال چرخه طبیعی خواب شده اند کمک کند تا راحتتر بخوابند. این لامپهای جدید در حال حاضر در دو مرکز خواب بیمارستان زنان در برگام و مدرسه پزشکی هاروارد در دست آزمایش است.
بر اساس گزارش دیسکاوری، مکسیک می گوید با دانشمندان گروه زندگی ناسا در حال همکاری است تا سیستم نورپردازی LED جدیدش را برای زندگی فضانوردان در فضا سازگار کند، زیرا فضانوردانی که در ایستگاه فضایی سکونت دارند باید ساعت بدن خود را هر 90 دقیقه از گردش در مدار زمین، با نور شب و روز تنظیم کنند.
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 8:55 عصر | نویسنده : | نظرات ()