اپل، سامسونگ، نوکیا، سونی اریکسون و دیگر برندهای معتبر با ارائه تلفن های همراه هوشمند خود اجازه می دهند تا کاربران علاوه بر مکالمه با تلفن های همراه به بازی، گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئو، ثبت تصاویر و ویدئو و دهها قابلیت جالب دیگر دسترسی داشته باشند.
با توجه به طیف متنوعی از قابلیتهای قابل اجرا بر روی تلفن همراه، جای تعجب نیست که عمر باطری تلفن همراه همواره یکی از نگرانیهای اصلی برای توسعه دهندگان، تولید کنندگان و کاربران تلفن های همراه است.
جالب اینجاست که طی سالهای متمادی که گذشته است، هنوز هم باطریهای تلفن های همراه هوشمند نهایتا برای مدت 72 ساعت قابل استفاده هستند و نه بیشتر !
در واقع این موضوع مربوط به این میشود که با وجود پیشرفت تکنولوژی در ساخت باطری های تلفن های همراه، به همان نسبت سخت افزارهای قدرتمندتر و بالطبع پرمصرف تری در تلفن های همراه استفاده شده است. (البته به نظر شخصی من تکنولوژی باطری های موبایل و لپ تاپ طی دهه گذشته تغییر شگرفی نکرده است)
یکی از اصلی ترین مشکلات کاربران گوشی های هوشمند هم مشکل تخلیه زودهنگام باطری های تلفن هایشان است. در این مطلب 10 نکته ساده و کاربردی معرفی خواهد شد که از طریق آن میتوانید زمان استفاده از باطری های تلفن های هوشمند را افزایش دهید.
1. خاموش کردن قابلیت لرزاننده یا ویبره (Vibrations):
قابلیت ویبره از امکانات قدیمی تلفنهای همراه است. اما مهمترین استفاده این قابلیت هنگامی است که کاربر در یک جلسه یا نشست و یا سالن تئاتر و … است که لازم است تلفن همراه در حالت بی صدا (Silent) باشد تا با استفاده از لرزاننده بتوان متوجه تماس جدید و یا پیام کوتاه و یا ایمیل جدید شد. بنابراین استفاده از قابلیت ویبره در حالت General یک کار بیهوده و اضافی است که نتیجه آن چیزی جزء مصرف بخش قابل توجهی از باطری موبایل تان نخواهد بود.
هنگامی که تلفن همراه تان زنگ میخورد ارتعاشاتی در بلندگوی موبایلتان به وجود میآید که این ارتعاشات کوچک نهایتا سبب شنیدن موزیکی میشود که از آن به عنوان زنگ موبایل یاد میشود. این ارتعاشات کوچک بلندگو را با ارتعاشاتی مقایسه کنید که کل گوشی تان را میلرزاند ! اولین قدم برای صرفه جویی در مصرف تلفن همراهتان مدیریت ویبره در تلفن همراه تان است. همان طور که گفته شد بهتر است این قابلیت را در حالت General غیر فعال کنید و تنها در حالت Silent آن را فعال نگه دارید.
2. کاهش نور صفحه نمایش :
شاید باورتان نشود که با کم کردن چند درجه از روشنایی صفحه نمایش عمر شارژ باطری تان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند. همچنین در برخی از تلفن های هوشمند قابلیتی با نام Auto Brightness وجود دارد که با فعال کردن آن، نور صفحه نمایشتان در محیط های نوری زیاد به طور خودکار کمتر میشود.
به هر حال توصیه میشود هیچگاه روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را در بالاترین حد آن نگاه ندارید نور صفحه های نمایش خیلی بیشتر از آن چیزی که فکرش را بکنید، قاتل باطری شما هستند. همچنین استفاده از پوسته (Theme)های تیره به جای پوستههای روشن میتواند یکی دیگر از راههای ساده مدیریت نور صفحه نمایش برای افزایش عمر شارژدهی باطری تلفن همراه تان باشد.
3. مدیریت قابلیت Screen Timeout :
یکی از قابلیتهایی که در تلفنهای همراه تعبیه شده است، قابلیت خاموش شدن اتوماتیک صفحه نمایش پس از مدت زمان معین از عدم استفاده از تلفن همراه است. بهتر است زمان این قابلیت را در پایینترین حد ممکن قرار دهید. این موضوع موجب میشود تا در مجموع مدت زمان کوتاهتری صفحه LCD گوشیتان روشن باشد و در نتیجه انرژی کمتری از باطری تلفنتان مصرف شود.
4. هنگامی که از تلفن همراهتان برای مدتی استفاده نمیکنید آن را خاموش کنید:
در شب و هنگامی که قصد دارید تا به رختخواب بروید و استراحت کنید، گوشی خود را خاموش کنید. این موضوع موجب جلوگیری از اتلاف ساعتها انرژی باطری موبایلتان خواهد شد. رعایت همین نکته ساده باعث میشود تا در هر دورهی شارژ حداقل یک روز بیشتر بتوانید از باطری گوشی تان استفاده کنید. مثلا اگر تا به حال هر دو روز یکبار مجبور به شارژ مجدد باطری موبایلتان داشتید حالا خواهید دید که هر سه روز یکبار نیاز به شارژ مجدد پیدا خواهید کرد.
اگر هم جزء آن دسته از افرادی هستید که حوصله بالا آمدن مجدد سیستم عامل و برنامههای کاربردی که با آغاز بالا آمدن سیستم عامل تلفن همراه شروع به کار میکنند را ندارید و به قول معروف Load گوشیتان زیاد طول میکشد میتوانید گوشی خود را در هنگام خواب در حالت Offline و یا در بعضی گوشی ها در حالت Flight Mode قرار دهید.با این کار تنها سیم کارت شما خاموش خواهد شد و ارتباط تان با اپراتور تلفن همراه تان قطع میشود که این موضوع نیز موجب کاهش مصرف باطری تلفن خواهد شد. علاوه بر آن برای اساماس های تبلیغاتی، نیمه شب سراسیمه از خواب بلند نخواهید شد !
علاوه بر آن اگر از آن دسته از افرادی هستید که تلفن همراهتان را با خود به رختخواب میبرید یا در بالای سرتان میگذارید و اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید خاموش کردن تلفن همراه و یا قرار دادن آن در حالت Offline یا Flight Mode موجب جلوگیری از تاثیر امواج مخرب تلفن بر روی مغزتان در هنگام خواب خواهد شد.
5. شارژ صحیح باطری :
هنگامی که در مورد باطریهای گوشیهای تلفنهای همراه صحبت میکنیم به طور کلی بحث ما شامل دو نوع مختلف از باطریهای قابل شارژ است :
لیتیوم یون (Li-Ion)، و باتری های بر پایه نیکل که خود به دو گروه نیکل متال هیدرید (NIMH) و نیکل کادمیوم (NiCd) تقسیم میشود.
ظرفیت باطریهای نیکل کادمیوم (NiCd) با هر بار که آن را شارژ میکنید کاهش مییابد با این حال باطری های نیکل کادمیوم دارای عمر بسیار بیشتری نسبت به باطریهای نیکل متال هیدرید هستند. اگر تلفن همراه شما از باطریهای نوع لیتیوم استفاده میکند میبایست همیشه قبل از اینکه ظرفیت شارژ گوشی به طور کامل خالی شود اقدام به شارژ مجدد باطری کنید.
باتری های لیتیوم یون طولانی ترین چرخه زندگی در میان سه نوع از باتریهای معرفی شده را دارا هستند آنها همچنین نیاز به شارژ به دفعات بیشتری (حتی زمانی که باتری به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد) دارند.
برای استفاده بیشتر از باطری تلفن همراه خود به مدت طولانی تر، لازم است تا ابتدا بدانید تلفن همراه تان از کدام یک از باطری های شرح داده شده استفاده میکند و با توجه به اطلاعات بدست آمده استراتژی مناسبی را برای نگهداری باطری انتخاب کنید.
راستی شارژ ابتدایی 12 ساعته تلفن های همراه هم صحت ندارد ! و این موضوع مربوط به مدلهای بسیار قدیمی و منسوخ شده از باطری های قابل شارژ بوده است که دیگر استفاده نمیشوند. اگر دقت کنید این موضوع که تا حد بسیار زیادی از طرف فروشندگان تلفن همراه و افراد عام توصیه میشود در هیچ کدام از دفترچههای راهنمای همراه محصول نیز نوشته نشده است!
6. بستن برنامههای غیرضروری
یکی از قابلیتهای مفید گوشیهای هوشمند، امکان اجرای چندین و چند نرم افزار به صورت همزمان در تلفن همراه است. اما این موضوع نیز یکی از قاتلین مصرف باطری موبایلتان است، در واقع بهتر از این قابلیت تنها مواقعی استفاده کنید که واقعا به آن احتیاج دارید. و در مواقع غیر ضروری از باز گذاشتن نرم افزارها و بازی های مختلف در پس زمینه گوشی خودداری کنید. برای مدیریت نرم افزارهای در حال اجرا نرم افزارهای مختلفی نیز وجود دارد مثلا برای گوشی های اندرویدی میتوانید از نرم افزار مفید Advanced Task Killer استفاده کنید.
7. غیر فعال کردن مکان یاب ماهوارهای (GPS)
احتمالا اگر یکبار تجربه کرده باشید و GPS گوشیتان را فراموش کرده باشید تا خاموش کنید و یا نرم افزاری داشته باشید که در پس زمینه در حال اجرا باشد و از جی پی اس گوشی استفاده میکند حتما خواهید دید که در کمتر از یک روز باطری گوشی شما نیاز به شارژ مجدد پیدا خواهد کرد.
همواره دقت داشته باشید GPS گوشیتان در مواقعی که نیازی به آن ندارید در حالت غیرفعال باشد.
8. وقتی سیگنال بلوتوث، وایفای و یا سیگنال آنتن شبکه وجود ندارد ...
وقتی در مکانی هستید که فاقد پوشش دهی اپراتور است و در اصطلاح گوشیتان آنتن نمیدهد، اگر امید ندارید تا به زودی به مکانی برسید که گوشی تان آنتن میدهد بهترین کار این است که گوشی خودتان را در حالت flight Mode یا Offline قرار دهید. چرا که در صورت عدم دریافت سیگنال سیمکارت، گوشی تان مدام سعی میکند تا سیگنال اپراتور را یافت کند، این عمل انرژی بسیار زیادی مصرف میکند و سبب تخلیه باطری تلفن همراهتان در زمان کوتاهی خواهد شد.
این موضوع در مورد Wifi و بلوتوث گوشی نیز صدق میکند. هنگامی که نیازی به استفاده از شبکه بیسیم یا بلوتوث ندارید. آنها را غیرفعال کنید تا در مصرف باطری تلفن همراه تان تا مقدار قابل توجهی صرفه جویی کرده باشید.
9. به حداقل رساندن اطلاعدهندهها
برنامههای زیادی وجود دارند که با اتصال مداوم به اینترنت، اطلاعیه ها و اعلانهایی را به شما اعلام میکنند، آخرین اخبار، آخرین ایمیلها و آخرین فعالیتها در شبکه های اجتماعی از قبیل توییتر و فیس بوک و از جمله این اعلان ها هستند.
اما وقتی تعداد این اعلانهای نرم افزاری زیاد میشود، نه تنها به یک مورد آزاردهنده تبدیل میشوند بلکه باعث هدر رفتن مقدار قابل توجهی از انرژی باطری تلفنتان خواهد شد. علاوه بر استفاده ای که هر کدام از اعلان دهنده ها از اینترنت دارد، هر اعلان باعث روشن شدن صفحه نمایش، پخش یک آلارم و یا یک لرزش در تلفن همراه خواهد شد … بهتر است اعلان های نرم افزارهای غیر ضروری را غیر فعال کنید.
10. هوای سرد !
احتمالا برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید باطریهای تلفنهای همراه هنگامی که گوشیتان گرم میشود زودتر تخلیه میشوند ! به عبارت ساده، گوشی های هوشمند خود را در زیر نور مستقیم خورشید و یا در هر جایی که گرم است قرار ندهید.
یکی از شایع ترین این موارد قراردادن گوشی های هوشمند بر روی داشبرد یک ماشین پارک شده در زیر نور خورشید است.
تاریخ : پنج شنبه 92/5/24 | 2:37 عصر | نویسنده : ریحانه کریمیان | نظرات ()
یک مهندس نرمافزار برای بیدار کردن افراد خوابآلود دست به ابتکار جالبی زده و ساعت زنگداری طراحی کرده است که در صورت خاموش نکردن زنگ، منفجر میشود.
«میشائیل کرومپوس» با الگو گرفتن از بمبهای ساعتی در فیلمهای قدیمی ساعتی زنگدار طراحی کرده است.
زمانی که تایمر ساعت به زمان تعیین شده میرسد، شمارش معکوس برای خنثی کردن این بمب ساعتی آغاز میشود و فرد تنها 10 ثانیه زمان دارد که با قطع کردن یا بیرون کشیدن سیم فیوز، مانع از انفجار ساعت شود.
در صورت خواب ماندن و خنثی نکردن زنگ، ساعت با صدای بسیار بلند و ساطع کردن نورهای LED منفجر میشود!
بمب ساعتی هیچ گونه آسیب یا خطری برای افراد ایجاد نمیکند و تنها باعث میشود که افراد خوابآلود صبح خود را با صدای انفجار آغاز کنند.
کیت این ساعت انفجاری با قیمت 33 دلار عرضه میشود.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:44 صبح | نویسنده : | نظرات ()
کار ساخت نیروگاه بزرگ تولید انرژی با استفاده از سلولهای خورشیدی فتوولتائیک در ایتالیا به پایان رسید.
این اعلام در نمایشگاه تجارت اینترسولار اروپا که طی روزهای 11 تا 15 ژوئن (22 تا 26 خرداد ماه) برگزار شد صورت گرفت. این نیروگاه خورشیدی در شهر سیسیل ایتالیا می تواند انرژی 300 خانه را فراهم کند و انتظار می رود که با فعالیت این نیروگاه از انتشار 125 تن دی اکسید کربن در هر سال جلوگیری شود. |
نیروگاه خورشیدی فتولتائیک راه موثری برای تبدیل نور خورشید به الکتریسیته است و این تولید با کمک اتصال چندین سلول خورشیدی و سیستم ردگیری دو محوری که بهترین زاویه را با خورشید فراهم می کند به حداکثر می رسد.
این نیروگاه برای مناطقی در ایتالیا و اسپانیا که به سادگی از نورخورشید بهره مند می شوند بسیار سودمند است چرا که این تولید انرژی در شرایط ابری امکان پذیر نیست.
انرژی فتوولتایک تبدیل نور خورشید به الکتریسیته از طریق یک سلول فتو ولتاتیک (pvs) میباشد که بطور معمول یک سلول خورشیدی نامیده میشود. سلول خورشیدی یک ابزار غیر مکانیکی است که معمولاً از آلیاژ سیلیکون میشود.
نور خورشید از فوتونها یا ذرات انرژی خورشیدی ساخته شده است. این فوتونها که مقادیر متغیر انرژی را شامل میشوند، درست مشابه با طول موجهای متفاوت طیفهای نوری هستند.
وقتی فوتونها به یک سلول فتوولتاتیک برخورد میکنند، ممکن است منعکس شوند، مستقیم از میان آن عبور کنند و یا جذب شوند. فقط فوتونهای جذب شده انرژی را برای تولید الکتریسیته فراهم میکنند. وقتی که نور خورشید کافی یا انرژی توسط جسم نیمه رسانا جذب شود، الکترونها از اتمهای جسم جدا میشوند.
این نیروگاه که از آن با عنوان نیروگاه بلپاسو یاد می شود با 74 سلول فوتوولتائیک سواتک مجهز شده است. این نیروگاه انرژی برق شرکت " انل" ایتالیا را به عنوان بزرگترین شرکت انرژی این کشور را تأمین می کند.
براساس اظهارات گاتان بورجرس نایب رئیس بخش انرژی خورشیدی شرکت سواتک، این پروژه تأثیر سلولهای فتوولتائیک ئ توانایی آنها را برای تولید انرژی بلند مدت بدون مصرف میزان قابل توجهی از زمین و آب را به نمایش می گذارد.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:42 صبح | نویسنده : | نظرات ()
سیستم مفهومی JPods نمونه ای از خطوط حمل و نقل پر سرعت شخصی (PRT) است که انرژی مورد نیاز برای حرکت کابین های الکتریکی توسط پنل های خورشیدی تأمین می شود.
سیستم حمل و نقل بدون ایجاد ترافیک، بدون نیاز به جای پارک، استفاده از سیستم هوشمند رایانهیی برای مسیریابی خودکار و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله مزیتهای سیستم مفهومی JPods است که توسط «بیل جیمز» طراحی شده است. |
در سیستم JPods کابین های الکتریکی مجهز به چهار تا شش صندلی در زیر خطوط ریلی هوایی به حرکت در می آیند. وزن هر کابین 226 کیلوگرم است که می تواند تا وزن 544 کیلوگرم بار یا مسافر را تحمل کند.
سیستم کنترل کننده چرخ ها و حسگرهای نصب شده بر روی کابین و خطوط ریلی با قابلیت برنامه ریزی شدن، مانع از برخورد کابین ها با یکدیگر در طول مسیر می شوند.
انرژی مورد نیاز برای به حرکت در آمدن کابین های الکتریکی از طریق پنل های خورشیدی فتوولتائیک (PV) تأمین می شود. پنل های خورشیدی بر بالای سطح خطوط ریلی نصب میشوند؛ عرض خطوط ریلی چهار متر در دو مسیر رفت و برگشت است که در ایستگاه ها عرض آنها بین شش تا 10 متر افزایش می یابد.
سرعت سیستم مفهومی JPods حدود 48 کیلومتر در ساعت است و می تواند بسته به نوع کاربری از موتورهای با قدرت 700 وات تا 6.5 کیلووات استفاده کند.
سیستم رایانهیی قادر است به صورت خودکار بهترین مسیر را تعیین کند. انرژی مصرفی نیز یک دهم خودرو یا اتوبوس است که باعث کاهش چشمگیر هزینه ها می شود.
یک نمونه آزمایشی از سیستم مفهومی JPods در ابعاد کوچک برای نشان دادن نحوه عملکرد سیستم طراحی شده است.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:37 صبح | نویسنده : | نظرات ()
در راستای تسهیل استفاده از خودروهای الکتریکی و کاهش نیاز به توقفهای کنار جادهیی برای شارژ مجدد، گروهی از محقان دانشگاه فناوری تویوهاشی ژاپن در نمایشگاه پارک فناوری بیسیم 2012 در یوکوهاما به نمایش چگونگی امکان انتقال برق از لاستیکهای خودرو از طریق یک بلوک سیمانی با ضخامت 10 سانتیمتر که در جادهها مورد استفاده است، پرداختند.
|
تاکاشی اوهیرا، استاد مهندسی برق دانشگاه تویوهاشی که رهبری این گروه را بر عهده دارد، سیستم کاپلینگ میدان الکتریکی خود را برای تغذیه یک شارژ خودرو از میان لاستیکهای آن بوجود آورده است. هدف از این سیستم، قادرسازی انتقال نیرو در زمان حرکت لاستیکهای خودرو بر روی جاده با راندمان مناسب و انتقالات نیرو است.
در نمایش اولیه، یک صفحه فلزی در کنار یک لایه 10 سانتیمتری از سیمان قرار گرفته که نشانگر سطح جاده بوده و برق 50 تا 60 واتی به لاستیکهای واقعی خودرو انتقال مییابد و در این فیلم همچنین یک لامپ برق به نمایش در آمد که در میان دو لاستیک خودرو قرار گرفته و روشن میشد.
پروژه این محققان «EVER(خودروی الکتریکی بر روی جاده دارای برق)» نام داشته و تمرکز آن بر روی تحقیقات با هدف استفاده از فناوریهای انتقال بیسیم نیرو بر پایه کاپلینگ میدان برای انتقال نیرو به یک خودروی در حال حرکت است.
این نمایش در میان جدیدترین تلاشهای مشابه محققان قرار دارد. سال گذشته آزمایشگاههای تحقیق و توسعه مرکزی تویوتا و اوهیرا به گزارشی در مورد کار خود برای قادرسازی خودروهای الکتریکی برای پیمودن مسافتهای طولانی بر روی یک جاده دارای برق پرداختند. آنها سیستمی را گزارش کردند که مانند سیستم محققان ژاپنی به انتقال نیروی الکتریکی از میان کمربندهای فولادی درون دو لاستیک و یک صفحه فلزی در جاده میپرداخت.
آنها به ارائه کار خود در یک کارگاه در کیوتو پرداختند و برای آزمایش میزان انرژی اتلاف شده در زمان حرکت برق از درون لاستیک خودرو، آزمایشی را بر روی صفحات فلزی نیز انجام داده و دریافتند که کمتر از 20 درصد از نیروی منتقل شده در مدار تلف میشود.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:36 صبح | نویسنده : | نظرات ()
محققان موسسه فناوری ماساچوست با الهام از تصاویر هولوگرافی موفق به تولید نمونه اولیه ای از صفحه نمایش LCD شدند که بدون شیشه کار میکند و تصاویر سه بعدی آن از زوایای مختلف قابل مشاهده است.
در فهرست موضوعاتی که برخی ها نسبت به فناوری کنونی سه بعدی ناخوشایند تلقی می کنند، ضرورت شیشه های سه بعدی است. |
متأسفانه فناوری سه بعدی بدون شیشه نیز موضوعات خاص خود را در این عرصه مطرح می کند، اما محققان موسسه تحقیقاتی ماساچوست (MIT) روی این فناوری کار می کنند و نتایج اولیه آن بسیار جالب توجه بوده است.
بی تردید در فروشگاه های تازه تأسیس برچسبها و تصاویر هولوگرافی ( تصاویر لیزری) را که از تمام زوایا سه بعدی به نظر می رسد را دیده اید. این فناوری در موسسه تحقیقاتی ماساچوست درحال توسعه و پرورش است و از ایده اولیه مشابه همین هولوگرافی ها استفاده می کند.
یک دستگاه تلویزیون هولوگرافی نیازمند پیکسلهایی بسیار کوچکتر از پیکسلهایی است که درحال حاضر توانایی ساخت آن را داریم اما با چندین لایه از LCD می توان یک نتیجه مشابه با تصاویر هلوگرافی را دریافت کرد.
هر بخش کوچک از یک ویدئو در یکی از سه لایه LCD نمایش داده می شود. یک الگوریتم الگوسازی که برای ایجاد حرکت در صفحه همزمان با حرکت تصاویر به کار می رود.
نتیجه این اقدام یک نوع تصاویر سه بعدی لرزان است که مغز ما به نوعی عمق آنها را نگاه می کند همان پاسخی که مغز به فناوری سه بعدی عادی داده است. این تصاویر به قدری شفاف و واضح نیستند که بسیاری از مردم را راضی کنند اما تجلی جالب این تکنولوژی محسوب می شود.
در تلویزیونهای معمولی برای تشکیل تصویر از نقاط فوق العاده کوچکی به نام پیکسل استفاده میشود. این در حالی است که در یک تلویزیون سهبعدی، این پیکسلها به دو قسمت تقسیم میشوند و یک قسمت از آنها برای ایجاد یک تصویر استفاده میشود و قسمت دیگر برای ایجاد یک تصویر مشابه. دو تصویر اولی ولی با اندکی تفاوت با آن، در فاصلههای خیلی نزدیک یا خیلی دور این دو تصویر روی یکدیگر افتاده و تصویر نهایی تقریباً نامشخص میشود.
نمونه اولیه از این صفحات نمایشی که در موسسه فناوری تولید شده دارای نرخ تأثیرگذار 360 هرتز است که در مقایسه با صفحات نمایشی امروز در بازار بسیار متفاوت است. این صفحات لایه ای موضوع جدیدی نیستند. پیش از این نینتندو 3DS ( کنسول بازی قابل حمل تولید شده توسط نینتندو) نیز از LCD های لایه ای استفاده می کند، اما این صفحات جدید در استفاده از این فناوری موثر تر بوده اند.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:34 صبح | نویسنده : | نظرات ()
هواپیمای خورشیدی منحصر به فردی که بیش از 6 هزار کیلومتر را به عنوان نخستین سفر میان قاره ای با انرژی خورشیدی طی کرد، مأموریت خود را به پایان رساند و به آشیانه بازگشت.
این ماجرا از 2ماه پیش روز 24 می (4 خرداد) آغاز شد و به عنوان آزمایشی برای سرعت هواپیما تلقی نمی شد بلکه ارزیابی برای دوام، استقامت و قابلیت اطمینان آن بود. این پروژه همچنین با هدف ارتقا آگاهی عمومی درباره موضوعات مربوط به انرژی خورشیدی انجام شد. |
برتراند پیکار، خلبان این هواپیمای خورشیدی طی یکی از این پروازهای میان قاره ای اظهار داشت: هدف این هواپیما تنها حرکت از یک نقطه به نقطه دیگر نیست، بلکه پرواز به مسافتهای دوردست، استفاده از انرژی تجدید پذیر و سیاستهای بلندپروازانه استفاده از انرژی است.
این هواپیما مسیر 615 کیلومتری شهر تولوز در فرانسه تا پیرنه در سوئیس در 13 ساعت و 29 دقیقه پیمود و سرعت متوسط آن 46 کیلومتر در ساعت بود.
این هواپیما با دو خلبان برتراند پیکارد و آندره بورشبرگ مسیر 6 هزار کیلومتری را از پیرنه به مراکش طی کرد و توقفهایی هم در مادرید اسپانیا، رباط و ورزازات در مراکش و همچنین شهر تولوز در فرانسه داشت. چالش برانگیزترین مقصد نه تنها برای این هواپیما برای تمام هواپیماهای تجاری شهر ورزازات بود، چرا که این شهر به عنوان منطقه ای با جریانهای گردابی و بادهای قوی تلقی می شود.
این هواپیما در طول روز پرواز می کرد و در شب به زمین فرود می آمد تا بتواند از جریانهای گردابی و حرارتی پیشگیری کند. اما هواپیمای خورشیدی سوئیس در اصل برای اثبات میسر بودن پرواز شب و روز با انرژی خورشیدی ساخته شد، این نمونه اولیه درحال حاضر در فرآیند جمع کردن رکوردهای مسافتهای طی شده برای یک هواپیمای خورشیدی در جهان است.
بورشبرگ مدیر اجرایی شرکت سازنده این هواپیما گفت: این پرواز ماجرای فوق العاده ای بود و این امر تنها مورد توجه ما که به این هدف دست یافتیم قرار نگرفته است؛ هدف اصلی ما نشان دادن چگونگی استفاده از انرژی خورشیدی در سفرهای طولانی بود.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:30 صبح | نویسنده : | نظرات ()
ریزتراشههای قابل هضم ادغام شده درون داروها بزودی میتوانند پزشکان را از مصرف بموقع داروها توسط بیماران آگاه کنند. این حسگرها اولین دستگاههای خوراکی تائید شده توسط سارمان مواد غذایی و دارویی آمریکا است که برخی آنها را آغازگر یک عصر جدید در پزشکی دیجیتالی خواندهاند. حدود نیمی از بیماران داروهای خود را آن گونه که باید مصرف نکرده و این حسگرهای خوردنی میتوانند راهحلی برای این مشکل ارائه کنند. |
این حسگرها که به اندازه دانه شن است، شامل یک تراشه ریز سیلیکونی دارای مقادیری از منیزیوم و مس برای ردیابی هستند.
این حسگر در زمان هضم یک ولتاژ در واکنش به مایعات هاضمه تولید کرده و یک علامت را به سطح پوست انسان ارسال میکند. یک چسب در روی پوست سپس این اطلاعات را برای یک تلفن همراه متعلق به یک ارائهکننده خدمات پزشکی مخابره میکند.
در حال حاضر ادغام این حسگرها تنها در قرصهای دارونما تائید شده اما شرکت Proteus، سازنده این دستگاهها امیدوار است در آینده نزدیک تائیدیه استفاده از داروهای دیگر مانند داروهای سل و دیابت را نیز بدست آورد.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:28 صبح | نویسنده : | نظرات ()
یک محقق دانشگاه کلمبیا که در پی استفاده مداوم از ماوس معمولی دچار عارضه صدمات کشیدگی مکرر(RSI) شده بود، دست به ساخت نوع پیشرفتهای از این دستگاه زده که بجای فشار دست به پایین برای اجرای خواسته، انگشتن به سمت بالا حرکت میکنند. ماوس جدید دانیل بنامی «آپ ماوس» نام داشته که در آن دکمههای کلیک در بالای انگشتان قرار گرفتهاند. در یک ماوس معمولی، نیروی فشار با استفاده از تاندونهای فلکسور ایجاد میشود. این عضلات منجر به بسته شدن دست میشوند. |
با آپ ماوس، نیروی مورد نیاز برای کلیک کردن توسط اکستانسورها تامین میشود که برای باز کردن دست مورد استفاده هستند. این کار باعث یک حرکت متفاوت شده و میتواند درد ایجاد شده توسط RSI را کمتر کند.
بنامی برای آزمایش این ایده دست به ساخت یک نمونه پیشساخت زیبا از این ماوس زده است. ازآنجایی که وی از درد ایجاد شده توسط یک ماوس معمولی رنج میبرد، توانست از شرایط خود برای آزمایش میزان کاهندگی درد توسط این دستگاه استفاده کند.
وی پس از سه ماه استفاده از این دستگاه، کارکرد آن را عالی توصیف کرد.
این مبدع آمریکایی برای آزمایش سودمند بودن این دستگاه برای افراد پیشنهاد کرده که انگست اشاره را بر روی یک ماوس معمولی تا 10 بار بالا ببرند. اگر این شیوه برای آنها احسااس بهتری را به ارمغان میآورد، در آن زمان این جایگزین برای آنها جوابگو خواهد بود.
یکی از ویژگیهای غایب در این نمونه، چرخ اسکرول است که بنامی در حال کار بر روی آن است.
این ماوس برای هر دو گروه راست و چپ دست قابل انطباق است.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:26 صبح | نویسنده : | نظرات ()
دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در مراحل نهایی ساخت نوعی باتری هوا-آهن ارزان، قابل شارژ و دارای تراکم بالای انرژی هستند. این باتریها به دلیل ویژگیهای منحصربهفردشان برای ذخیره مقادیر بالای انرژی به کار خواهند رفت. این امر استفاده از منابع انرژی تجدیدشدنی را تسریع می کند. |
در بافت طراحی باتری، آهن با دوام و به آسانی قابل بازیافت بوده و در هر واحد مقادیر عظیم انرژی را در خود جای میدهد.
یکی از مزیتهای این باتری، طراحی ساده و مقرون به صرفه الکترودهای آهن آن است. محققان پودر آهن را با اتصال دهنده پلیاتیلن ترکیب کردند و این مخلوط را با هدف دستیابی به یک الکترود با «صفحه فشرده» گرما دادند. در این فناوری، یک باتری قادر به ذخیرهسازی یک کیلووات انرژی (معادل 24 باتری iPad جدید) خواهد بود. این میزان فقط به پودر آهنی با ارزش سه دلار نیازمند است.
باتری آهن-هوا با پنج هزار چرخه پر و خالی شدن دارای ماندگاری و دوام بالایی است.
طراحی این باتری برای کاربردهای ذخیره انرژی سریع و در مقیاس بالا مفید بوده و قابل کارکرد در صنایع منابع انرژی از جمله انرژی بادی و خورشیدی است.
جزئیات این فناوری در Journal of the Electrochemical Society انتشار یافت.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/23 | 2:22 صبح | نویسنده : | نظرات ()